OMERFARUK
Kayıtlı Üye
Bence gaza gelip hemen saçmalık olarak nitelendirme.
Sadece Müslümanların olduğu ülkede değil tüm dünyada aynı anda yapılan satış pazarlama stratejisidir.
Ayrıca son zamanlarda değil 1952 yılından bu yana, Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak ABD'de kabul edilmektedir. Dünya'nın farklı ülkelerinde bir çok insan da bundan yararlanır.
Yani adamların bizi taktığı falan yok.
Bence sende çok fazla takılma. Kim ne yaparsa yapsın bize düşen Müslümanlık görevlerimizi ahlakı ile yapmak.
Bilgine.
ben vatandaşın cebinden az para çıkacak buna bakarım. öyle bir indirim varsa da gider ihtiyaçlarımı daha ucuza karşılarım. elin gavurundan git her şeyi al araba gıda giyim vs vs ama sırf kara cuma dedi diye alma kendini islama hizmet ediyor say. neymiş oyunlar oynanıyormuş bırakın bu saçmalıkları kimse bu sebepten dolayı müslümanlığından olmaz namazını kılan yine kılar cumasına giden yine gider az uyanık olun birakın yapsınlar ucuzu al cebine at bu kadar basit.
Black Friday'de Seat ÖTV'siz arac satsa tepki nasil olur acaba?
"AK" olani da goruyoruz yillardir !
Ben cebime bakarim. Güne değil
Bizi bu hale getirenler utansın bence. Vergiler alinca ,zam gelince Müslümanlık ama black friday deyince gitti din
Yapmayın etmeyin. Buna bu kadar takilmayin, bence daha çok takılacak şey var. Siz bunlara sez çıkartın.
Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
1.si: Öncelikle 1952 yılından bu yana yapılıyor olması bunun iyi niyetle yapıldığı anlamına gelmez, cuma müslümanlığın ilk emredilişi işe birlikte müslümanlarca mübarek görülen bir gündür..Alışveriş yapılan, sözde büyük indirimlerin yapıldığı bir güne niye yası,matemi ve karamsarlığı temsil eden KARA ifadesi getirilir bir düşünün derim? Beyaz cuma niye denmedi, yada büyük cuma, yada efsane cuma ,bunlar önemli..
2.si: Dikkat ederseniz niye bu indirimlerden ürün alıyorsunuz demedim, hepiniz lafı o noktaya taşımışsınız , niye indirimler bu isimle servis ediliyor ona vurgu yaptım... 'Evet isim yanlış ama indirimleri kaçırmayalım' demenizi beklerdim üzüldüm doğrusu...
3.sü: @Lethero ve @#ismaill Arkadaşım işi siyasi bir noktaya götürme çabanızı tam olarak anlayabilmiş değilim ..Burada siyasi bir söylemde bulunmadım, problem olarak gördüğüm noktaya dikkat çekmeye çalıştım..
Özetle : Bu indirimlerden ürün almakla kimsenin imanı gitmez, kimse dinden çıkmaz, kimsenin namazı ibadeti zarar görmez...Ama toplumlar değerleri ellerinden alınarak asimile edilir, kendinden özünden uzaklaştırılır...Bu gün cumamıza laf edilir, yarın ezanımıza , öbür gün bayrağımıza el atılır...Olaya geniş bir pencereden bakmak lazım...
Aldığınız ürünler hayırlı olsun, güle güle kullanın ama Black Friday ismini eleştirmeyi bilin...Bu yanlış bir ifadedir...Selametle...