Ölü olduklarını bilmedikleri yer 6. sezonda şehirde geçen kısım... Ada gerçek ve yaşıyorlardı adada... Şehirdeki kısımlar flashback degil yalnız flashforward denebilir ancak, malum ölü olduklarından daha ilerki bir tarihte gerçekleşiyor, yine Hugo ve benjaminin konuşmasından çıkarılabilir...
Ozan, ikisi aynı zaman değil hatta birinde zaman kavramı da yok işte
Jack ölürken, Kate uçakla adadan ayrılıyordu hala hayattaydı ama klisede değil, orada ölü... Yani mesela Jack günümüzde 2010 da öldü diyelim, klisedeki buluşma 2050 de gibi düşünebilirsin (orda zaman kavaramı yok ama işte)... Bu nasıl öldüğünü görmediğimiz Kate, Hugo, Benjamin ve bir kaç kişide 2010-2050 aralığında bir yerde ölmüş gibi düşün... en son hepsi klisede buluşuyorlar hayatlarını hatırladıkça... İlk mesajda Jack'in ölmesini değil öldüğünü farketmesini beklediler dediğim buydu... Yoksa Jack'ten sonra ölenler var sonuçta... Ama işte ona 2050 demiyorlar orada zaman kavramı yok diyorlar, ahiret gibi...
Bu mistik şeylerin çözülmemesine bende takıldım... Madem bağlamayacaktın neden gösterdin? Kutup ayısı mesela ne alakaydı? Neden adadan çıkanlar Tunus'ta uyanıyor? Dharma'nın amacı neydi adayı nasıl buldu? İlk sezondaki rakamlar ne halta yarıyor? hiç biri açıklanmadı... uzar gider bu liste bir sürü var...
Bir sitede okumuştum orada bu insanların ölmeden önce adada sınandıklarını yazmış bir izleyici... Adada görevini başarıyla yerine getirenler , o gün orada cennete gitmek üzere buluştular görevini yapamayanlar ise orada görünmedi diye yorum yapmış... Micheal,Ana Lucia, Mistereko'yu falan örnek göstermiş görevini tamamlayamayanlar için ama Walt mesela oda orada yoktu görevi neydi de yapamadığı için cennetten mahrum edildi bilemedim ... Zaten eğer bu doğruysa o zaman adada da ölüler demektir benim tüm anladıklarım yalan olur
O yüzden buna inanmadan kendi anladığım şekilde bitirdim diziyi hehe