H_G
Kayıtlı Üye
Hasan Abi,7 sene okudum ben sakarya üniversitesinde..(5. sene 2. dönem 6 ay uzaklaştırmalı) emin ol biz ilk gittiğimizde,1999 da,hem şehrin,hem üniversitenin hem de öğrencilerin durumu,mezun olduğum 2006 ya kıyas kabul etmez düzeydeydi..konu sadece içki olarak düşünülmesin..genel örf ve adetlerden bahsediyorum..şeriata doğru gidiş olsa, çark caddesinde yürürken dayak yiyen çiftler,hala yürüyemiyor olurdu..keza sapancada,kırkpınarda,ya da şehrin göbeğinde barlar vardı..bunların birçoğu da 1999 dan sonra açıldı..Gazete-Tv haberlerine çok inanmamak lazım abi..aynı haberi 2 farklı görüşlü gazeteden okuduğunda,tvden dinlediğinde çok komik oluyor.. en basiti, geçen kış doğuda biyerde kömür dağıtımı haberi..1. tv: yine kömür dağıtıldı..esnaf şokta.."abla yine dağıttılar..biz napacaz..kömür satamıyoruz.." 2. tv: yine kömür dağıtıldı..fakirler mutlu.."abla kömür paramız yok,bu kömür olmasa,donacaktık.." ben şimdi hangi habere göre yorum yapıcam? ikisi de kendine göre haklı..
bu arada,kimse beni kız-erkek haremlik selamlık olsun,içki yasak olsun taraftarı bir adam sanmasın, bunları yazınca bi an öyle hissettim..benim derdim şu, ne irana,ne şeriata doğru bir gidişe inanmıyorum
Harun en azından ben öyle algılamadım yazdıklarını..Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum bu sadece içki veya haremlik selamlık konusu değil..Evet abartılacak kadarda şeriata gidiyoruz değil..Ama sende şunu kabul edersinki bu tarz olaylar sistemli yapılan ve belki 20 yıl sonrası için çalışılan konular..En azından gelecek nesiller için bunların olmaması taraftarıyım