1.6 Leon'la 1.8 Civic karşılaştırılmaz ki... 1.6 leon ile yerlerde sürünürken 1.8hb civic ile sekerek gidersin... motor performans farkı kıyas görmez... konfor rahatlık olarak leon öne geçer ama o da lastik ebatlarından kaynaklanır.. 1.8 hb civic 225-45-17 lastikler ile geliyor zira...1.6 atmosferik leonu zaten geçtim, 1.6 TDI leonlar bile civic 1.8'e yaklaşamaz, yani performans isteniyorsa civic öndedir..
Yakıt olarak ise 1.8 hb civic 1.6 leondan az yakar...i-vtec teknolojisi ve güçlü motor araca ekonomi sağlıyor.
ses izolasyonu leon'da da iyi değil ama civic'te daha kötü... bu açıdan leon önde diyebiliriz...
i-shift konusunda ise, bu şanzıman tam otomatik değil, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman, yani yakıtım manuel gibi olsun ama ayağım ağrıyor otomatik olması lazım aracımın derseniz güzel tercih olur... i-shift herkez tarafından kullanılabilir ama herkez tarafından konforlu kullanılamaz... i-shift'de sarsıntısız geçiş yapabilmek için kullanan kişinin otomobil bilgisi iyi olmalı, demek istediğim motorun sesini dinleyip dilinden anlamalı, ayağını ne zaman gazdan çekeceğini hissetmeli, arabaya buzdolabı muamelesi yapmamalı yani.. bayanlar için uygun olmadığı buradan anlaşılabilir...
Eğer aracı tanır dinler ve dilince konuşursanız çok yumuşak vites geçişleri ile uygumlu bir gidiş mümkün... ama öyle DSG gibi ben basayım o gereğini yapsın modu aramamak lazım... DSG çift kavramama, i-shift ile kıyas görmez...manuel modda i-sift kullanırken 2 cmlik bir alanda vitese ileri geri yaptırıyorsunuz ve sizden daha hızlı vites değiştiriyor ki, çok da keyifli oluyor (tabi bu normal kullanımda üst devirlerde red line a yakın değiştirirseniz biraz daha gecikmeli oluyor)