Burda kim ne derse desin ben yerinde olsam denemeden iki aracıda almam...
İkisiyle de teste çık hangisi kafana yatarsa o alınır ama ilk 1.2yi test edersen şaşırırsın bu nasıl 1.2 diye kesinlikle pisikolojik olarak istenmesede bir önyargı oluşuyor araca hacimden dolayı buna bende dahildim🙂 1.4te kullandım tabiki doğal olarak daha hızlı ama arada çok ciddi bir fark yok ş.içi hafif akan trafiklerde farkı açıcak yer bulamaz 1.4 mesela..
Bu arada 1.2 motor mu olur diyen arkadaşın 1.6 8v kullanırken bunu söylemesi çok garip geldi bana🙂 Ne olursa olsun o motorun 1.2den lpg takılması dışında tek bir üstünlüğü yoktur. 1.6 leon ile roll yapmış biri olarak söylüyorum bunu.
Ayrıca büyük motor daha az yakar olayı her koşulda geçerli değildir aynı firmanın aynı aracındaki iki tsi motorundan küçük olanının 1.4ten fazla yakıcağının düşüncesi ki özellikle 1.2nin 1.4e göre daha fazla ekonomiye yönelik üretildiği düşünülürse çok saçma kesinlikle şehir içi şehir dışı dipgaz kullanılmadığı sürece 1 lt fark var aralarında🙂
Son hız olarakta merak edenler vardır belki 210 215 gibi ciğeri bitiyor bakımdan sonra gene denicem ama bundan sonrası fasofiso gibi anca meğilde falan gider biraz daha
1.4 ile 230 görenler var ama ekstra tork ve hpnin etkisiyle🙂