msinadogan
Kayıtlı Üye
Sizinle aynı model aynı paket araca sahibim. İki ay önce 65.000 km ye ulaşmamdan ve üzerinde gelen turanza t001 lerden memnun kalmamam neticesinde 4 tane lastik aldım. Benim tercihim Michelin primacy 4 oldu. Size doğrudan kullanmış biri olarak tecrübelerimi aktaracağım. Bunun yanında focus mk1 aracımda da yaklaşık 1 yıl önce almış olduğum Continental ecocontact 6 lastiklerim var, Continental'den önce de Michelin'in energy saver serisi vardı. Bu üç lastiği tecrübe etmiş biri olarak mukayese edeceğim. Öncelikle Ibiza da Bridgestone'dan Micheline geçtiğimde aracın kimyasının değiştiğini hissettim. Özellikle viraja girdiğimde yere sıkı sıkı tutunan bir aracım olduğunu farkettim. Kesinlikle michelin harika yol tutuyor. Yumuşaklıkları kıyasladığımızda da Michelin hakikaten çok yumuşak. Bu her ne kadar yol tutuşa ve konfora katkı sağlasa da uzun ömürlülük ve lastiğinin dayanıklılığına negatif etki ediyor. Bugüne kadar 2001 model aracımızda 2001 yılından beri hep Michelin kullandık ta ki son lastikleri alıncaya kadar. Continental yol sesi olarak michelinden üstün, kabine daha az teker sürtünme sesi geliyor. Belirtmemde fayda var Continental Eco Contact 6 serisi ile Michelin energy saver serisini karşılaştırdığımda bu sonuca vardım. Fren mesafesi olarak Michelin Energy saver Conti eco 6 dan iyi. Energy saver mı Eco cont 6 mı derseniz konfor için conti yol tutuş ve fren için michelin derim. Gelelim Ibizama taktığım primacy 4 lastiklere. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 4 lastiğin insanı mutlu edeceğine inanmıyordum ancak hakikaten michelin primacy 4 ler süper lastikler, energy saver yerine de primacy 4 tavsiye ederim. Ancak tekrar belirmeliyim ki eğer asfalt yol harici yolları çok kullanıyorsanız Michelin almayın. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.