kurtbil
Kayıtlı Üye
Aracınızı çok saçma alanlarda kullanmadığınız sürece 3-5 bin km de bir temizliğe gerek yok. Leon'u 80.000 km kullandım. Aldığımın ikinci haftası filtremi takmıştım. 5.000 kmde de temizledim 20.000 kmde de. Öyle aman aman bir fark olmadı ki benim işyerim çoğunuzun bulunduğu ortamdan daha tozlu. Aradaki tek fark filtreden çıkan böcek sayısıydı.
Adamlar 50.000 diyorsa 1.000.000 km de garanti veriyorsa bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Aracınızdaki kağıt filtreyi bakımdan bakıma (10.000/15.000 km) değiştiriyorsunuz normalde. Daha kaliteli, daha dayanıklı bir filtreyi daha çabuk temizlemenin/değiştirmenin mantığı yok.
ılk basta dedıklerıne katılyorum arabanın kullanıldıgı yere gore fıltrenın kırlenmesı de degısken olcaktır yalnız,son cumlende daha kalıtelı daha ıyı fıltre cabuk temızlemenın mantıgı yok demıssın ama soyle b durum var acık fıltrelerın gecırgenlıgı daha fazladır ve cabuk temızlenmesı gerekır,malzemenın saglam olması baska b olay burda.
fıltreyı sık yıkamak cok dert b olay degıl beyler ıkı tane alın degıstıre degıstıre kullanın temızlıgı ıcın de beklemeyın sok tak sırasında.Ayrıca Kn gıbı yaglı tıp fıltreler kullanmanın da kımseye b getırısı yok zararı var,Aem gıbı kotton fıltre kullanın su ıle temızleyıp kurutmak kafi.
Serbay Tsi 180 ıcın Bmc nın ve Forge nın kıt seklınde fıltrelı var ıkısınden bırını kullanman cok daha mantıklı olur,onun dısında Aem de alıp kendın yapabılırsın Custom Cai ni