Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Klasik Otomobiller 2

http://en.wikipedia.org/wiki/Tofaş_Şahin

aşağıda related kısmında 131 olduğu yazıyor.

ayrıca son bir kaç senesinde tofaş adı ile değil FİAT logosu altında murat 131 şahin adı altında satıldı.

In 2006 the Tofaş Şahin was put into production in Addis Ababa, Ethiopia, by the Holland Car Company, a joint venture between a firm from the Netherlands called Trento Engineering and a local firm that was formed called Ethio-Holland. Their version of the Şahin is called the DOCC, which comes from the term Dutch Overseas Car Company and comes with a 1.6 powerplant.

buradada üretimi anlatıyor.

sonuca gelirsek adı bile fiat olarakta sunulmuş bir araçtır şahin. :)

şuan hala şahin üretiliyormu dünyanın herhangi bir ülkesinde?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tofaş_Şahin

aşağıda related kısmında 131 olduğu yazıyor.

ayrıca son bir kaç senesinde tofaş adı ile değil FİAT logosu altında murat 131 şahin adı altında satıldı.

buradada üretimi anlatıyor.

sonuca gelirsek adı bile fiat olarakta sunulmuş bir araçtır şahin. :)

linkini biraz incelersen 1986-2002 tarihleri arasında üretiminin yapıldığı yazıyor sol taraflarda... :) 2010'a girmeye az kaldı hatırlatıyorum :D:D
yapma etme pes et :)

IeA41259.jpg

hayalim =))

linkini biraz incelersen 1986-2002 tarihleri arasında üretiminin yapıldığı yazıyor sol taraflarda... :) 2010'a girmeye az kaldı hatırlatıyorum :D:D
yapma etme pes et :)

Tofaş Şahin Tofaş tarafından 2001 yılına kadar üretilen italyan Fiat temelli Türk otomobilidir.Aracı ilk olarak Türk Mühendisler Burak Şen ve Yasir Demir adlı kişiler tasarlamıştır. Station Wagon olan modeli Kartal aynı kasaya sahip daha yüksek donanım ve renk seçenekleri içeren modeli ise Doğan olarak adlandırılır.1.6 Benzinli Karbüratörlü ve enjeksiyonlu, 1,3 karbüratörlü ve 1,4 enjeksiyonlu motor seçenekleri zaman içerisinde kullanılmıştır.

Günümüzde Holland Car firmasının Docc modeli olarak Ethiyopya da üretimine devam edilmektedir. [1]

Şahin'in şasi kalıbı 1978'lerde İtalya'daki Fiat Regata adlı araçta kullanılıyordu, bu aracın üretimi bittikten sonra Tofaş bu şasiyi satın aldı şasinin üzerinde biraz modifikasyon yaptı ve Türkiye'de Kuş Serisi olarak adlandırılan Şahin, Doğan ve Kartal olarak satışa sundu. Kuş serisinin en küçük üyesi olan Serçe, Murat 124'ün geliştirilmiş versiyonudur.

---------- Post added at 00:01 ---------- Previous post was at 00:00 ----------

link te yazanlar aynen bunlar hala üretildiğine nereden vardınız anlayamadım ben

düzelttim sağda productionda yazıo :)

o kadar çok model üretimi bitti düşünüldüğü halde üretiliyorki :) mesela peugeot 504 ler :) en son nijeryada üretiliyor diye duydm discovery channel ın bir belgeselinde geçiyordu alt bilgi olarak.

gerçi bu sonlandırılmışta olabilir emin değlim.

hatta br konu açayım bu tarz modellerden çok ilginizi çekicek ikisi için :)

Geri
Üst Alt