saygım var kullananlara kullanmayın demiyorum zaten,
ondan daha ucuza daha iyisini, verdiğiniz parayı hakeden telefonların olduğunu belirtiyorum, başkalarının cebindeki parayı nereye harcadıkları beni ırgılamaz, isterseniz altın kaplama alın iphonu, isterseniz 4000-5000 lira verin,
kullananlarda farkındadır bir telefon için fazlasını ödediklerinden, bunu bilerek alıyorlar.
parasını haketme konusuna gelince maliyeti en yuksek işçilik masrafları donanımıydı herşeyiyle maksimum 200 dolar.
türkiyede bütün vergiler dahil satış fiyatı 2300-2500 lira arası, parasını hakediyor diyen arkadaşlar tamam kullandığınız ürünü savunuyorsunuz ama daha sağlam savunun, 200 dolar maliyet +400 dolar kar(apple firmasına)+200 dolar vergiler ile bayinin kar markajı olsun 800 dolar, kaç para ödüyorsunuz 2400 lira, siz buna 2000 lira deseniz bile fazla,
ben bunda akıl mantık aramıyorum artık,
neyse kafanızı bulandırmıyayım ne alıyorsanız alın, ben sadece bir ürünü alırken daha bilinçli olmanız için bu kadar detaya indim, elinizin altında internet var cebinizde internet var yarım saat vakit ayırıp alacağınız ürünü araştırın kıyaslayın kulanıcı yorumlarını okuyun sonra alın, kapitalist markalara paranızı kaptırmayın, başkası marka alıyor kullanıyor diye sizde marka alıp kullanma gereği duymayın,
paranız cebinizde kalsın belki bi faydası dokunur.
inanmayanlara bakın burdada kanıtı var,
The Wall Street Journal'ın haberine göre iPhone 6'nın üretim maliyet kalemleri şöyle:
Ekran: 45 dolar
Hafıza kartı: 15 dolar
İletişim ekipmanı: 37.5 dolar
Kamera: 11 dolar
İşlemci: 20 dolar
Mekanik parçalar: 30 dolar
Diğer parçalar: 196.1 dolar
İşçilik: 4 dolar
TOPLAM: 200.1 dolar
ABD satış fiyatı: 649 dolar
iPhone6 Plus'ın maliyet dökümü ise şöyle:
Ekran: 52.5 dolar