Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İlk Arabam

Allah kaza bela vermeden guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin, hayirli olsun. Ben olsam ilk isim tanidigim guvendigim iyi bir motor mekanik ustasina araci gostermek olur, hem bakim yaptirmis hem eksikleri net bir sekilde ogrenmis olursun. Ekspertiz firmalari cogu zaman sorumlulugu uzerlerinden atmak icin en ufak seyleri bile isaretliyorlar. Yag kacagi goz ardi edilmemesi gereken konularin basinda geliyor ayrica orta olarak isaretlenen konularda aradan cikmis olur. Lastiklere gelince, ondeki sag lastigi sol arkaya, on solu sag arkaya arkadakileride ayni sekilde yer degistirebilirsin tabi iyi bi kontrolden sonra en azindan yeni lastik masrafindan bi sure kurtulmus olursun. Bi muddet sonra yenileri ile degistirirsin icinde rahat eder. Sonucta lastik guvenliktir.

Amin çok teşekkür ederim :)
Öyle yapacağım ustaya gösterdikten sonra ne gerekiyorsa yaptıracağım.
Lastikler konusunda biraz kafam karıştı. Sizin tavsiyeniz 2 tane öne lastik alıp öndekileri çapraz olarak arkaya taktırmam. Yanlış anlamadıysam. Yeni lastik alırken neye göre almalıyım ve eski lastiklerin kontrollerini nasıl yaptırabilirim rica etsem aydınlatabilir misiniz?

Not:arabayı aldığım arkadaş stepne dışında bir tane ekstradan çıkma lastik verdi.

Şimdiden teşekkürler.

Herhangi bir lastikcide, rot balanscida kontrolleri yaptirilir. Onunda gorusunuz almis olursunuz ona gore capraz sekilde lastik konumlarini degistirirsiniz. Yok eger gercekten cok kotu durumdaysa petlas onerebilirim hem yerli mali hem uygun fiyatli.

Amin çok teşekkür ederim :)
Öyle yapacağım ustaya gösterdikten sonra ne gerekiyorsa yaptıracağım.
Lastikler konusunda biraz kafam karıştı. Sizin tavsiyeniz 2 tane öne lastik alıp öndekileri çapraz olarak arkaya taktırmam. Yanlış anlamadıysam. Yeni lastik alırken neye göre almalıyım ve eski lastiklerin kontrollerini nasıl yaptırabilirim rica etsem aydınlatabilir misiniz?

Not:arabayı aldığım arkadaş stepne dışında bir tane ekstradan çıkma lastik verdi.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaslarin dedigi gibi rot balansci alttakimada lastigin durumuna da bakar bir danismakta gostermekte fayda olabilir. Lastik konusunda ben acikcasi petlas ve lassa onermiyorum. Lassanin eski impetusu efsaneydi ama yeni lastigi greenways asiri ince yanakli balon yapmaktan yolda 110 la giderken lastigin firlayip gitmesine kadar dunya kadar sikayet var.

Bizim buralar sicak oldugu icin (hatay) ben yazlik lastik aldim yaz kis degistirmeden kullanacagim. Sizin yasadiginiz yerde lastik icin onemli. Misal ben bridgestone turanza t001 aldim. Sert hamurlu ve kalin yanakli. Haa konfor olarak sertligi ve yol sesini hissettiriyor ama yasadigim yer bolca cukur delik gedik ne ararsan olan bir yer :D yasadigin yerde cok boyle durumlar yoksa yumusak hamurlu daha ince yanakli lastik (konfor acisindan) tercih edilebilir. Continentalin lastikleri bu konuda bayagi basarili diye duydum. Hem konfordan ziyade frenleme ve islak zemin testleride cok iyi...

Geri
Üst Alt