Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İlk Arabam

yeniuye

Kayıtlı Üye
Öncelikle selamlar arkadaşlar, 3 hafta önce ilk arabamı aldım ve aranıza katıldım. Otomobillere karşı hep bir merak içinde olsam da, arabamı alana kadar ön kaputu dahil açmamıştım. Bu foruma bir katkım olur mu bilmiyorum ama sizlerin tecrübelerinden çokça faydalanabileceğimi düşünüyorum. Aracımın eksper sonuçlarını ve alırken satıcının gönderdiği fotoğraflarıda ekledim.

Eksper raporunda kırmızı ile işaretli lastik, karter yağ contası ve balataları başta olmak üzere maddi açıdan rahatladıkça en acil yapmam gerekenden başlayarak aracımın sorunlarını çözmek istiyorum. Nereden başlamam konusunda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. :) IMG_20200312_180150.jpgIMG_20200312_180101.jpgScreenshot_2020-03-12-17-59-20-853_com.whatsapp.jpgScreenshot_2020-03-12-17-59-06-192_com.whatsapp.jpgScreenshot_2020-03-12-17-59-07-981_com.whatsapp.jpg

Ayrıca aracım 2016 Model olup 65.000 dedir 60.000 bakımı 68.000de gelecektir.

Aracin hayirli ugurlu olsun tekerine tas degmesin insallah :)

İlk arac bir baskadir. İnsanin ekledikce birseyler ekleyesi gelir.

60-70 bindeki arac benim gozumde sifirdan cok farkli degildir. Yagi suyu eksiltmiyorsa cok bir sorun cikartmaz. Yag motor icin lastik senin icin cok onemlidir ustadim. Ben arac alinca ilk is yagi yeni bile deseler yag ve filtreyi degistiririm. Lastiklerden en ufak suphem varsa onlarida degistiririm kafam rahat olur. Sizinde iki lastigin tarihi bayagi eski gorunuyor. Butce isi duzeldiginde siralamada ön siralara yazilabilir..

Bilmiyorum usta gordu mu karter contasinda yag kacagi var yazmislar. Terleme mi kacak mi baktirmak lazim. Kacak ise altini bir yere vurmus olabilirler gostermekte fayda var kafan rahat olur en azindan.

Allah kaza bela vermeden guzel gunlerde kullanmayi nasip etsin, hayirli olsun. Ben olsam ilk isim tanidigim guvendigim iyi bir motor mekanik ustasina araci gostermek olur, hem bakim yaptirmis hem eksikleri net bir sekilde ogrenmis olursun. Ekspertiz firmalari cogu zaman sorumlulugu uzerlerinden atmak icin en ufak seyleri bile isaretliyorlar. Yag kacagi goz ardi edilmemesi gereken konularin basinda geliyor ayrica orta olarak isaretlenen konularda aradan cikmis olur. Lastiklere gelince, ondeki sag lastigi sol arkaya, on solu sag arkaya arkadakileride ayni sekilde yer degistirebilirsin tabi iyi bi kontrolden sonra en azindan yeni lastik masrafindan bi sure kurtulmus olursun. Bi muddet sonra yenileri ile degistirirsin icinde rahat eder. Sonucta lastik guvenliktir.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle hoşgeldiniz

Aracin hayirli ugurlu olsun tekerine tas degmesin insallah :)

İlk arac bir baskadir. İnsanin ekledikce birseyler ekleyesi gelir.

60-70 bindeki arac benim gozumde sifirdan cok farkli degildir. Yagi suyu eksiltmiyorsa cok bir sorun cikartmaz. Yag motor icin lastik senin icin cok onemlidir ustadim. Ben arac alinca ilk is yagi yeni bile deseler yag ve filtreyi degistiririm. Lastiklerden en ufak suphem varsa onlarida degistiririm kafam rahat olur. Sizinde iki lastigin tarihi bayagi eski gorunuyor. Butce isi duzeldiginde siralamada ön siralara yazilabilir..

Bilmiyorum usta gordu mu karter contasinda yag kacagi var yazmislar. Terleme mi kacak mi baktirmak lazim. Kacak ise altini bir yere vurmus olabilirler gostermekte fayda var kafan rahat olur en azindan.

Çok teşekkür ederim :)
Yok henğz bir usta görmedi o yüzden öncelik olarak motor ustasına götüreceğim dediğiniz gibi bakımlarını da yaptırmış olurum bu sırada.

Daha sonrasında lastik konusunda bilgi toplayıp hem lastikleri hem balataları tek seferde halletmeyi düşünüyorum.

Ekspertiz raporunda orta yazanlar konusundaki düşünceniz nedir?

Geri
Üst Alt