Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ibiza TDI & REVO hizlanma

Benim araç 75 hp 2006 s-rider stock 1.4 tdı
Rıza'nın araç 100hp+ 2008 stylance 1.4 tdı
Rızanın yazılımlı hali benimkinden çok farklı 1 ve 2. viteslerde çok fark gözükmesede önde gidiyor 3. viteste farkı hissettiriyor 4. vites zaten ibizanın şahlandığı vites bana göre.RZ 4. viteste resmen uzuyor araçlar 150-160 km civarına çıktığında RZ 200metre kadar önümdeydi bu farkı en fazla 4. viteste gözledim.
3 silindirli 1.4 tdı için sadece yazılımla aracın yürürü bence tatmin edici.:eek:key:

xx

Benim araç 75 hp 2006 s-rider stock 1.4 tdı
Rıza'nın araç 100hp+ 2008 stylance 1.4 tdı
Rızanın yazılımlı hali benimkinden çok farklı 1 ve 2. viteslerde çok fark gözükmesede önde gidiyor 3. viteste farkı hissettiriyor 4. vites zaten ibizanın şahlandığı vites bana göre.RZ 4. viteste resmen uzuyor araçlar 150-160 km civarına çıktığında RZ 200metre kadar önümdeydi bu farkı en fazla 4. viteste gözledim.
3 silindirli 1.4 tdı için sadece yazılımla aracın yürürü bence tatmin edici.:eek:key:

yorum icin tesekkurler engin :)

arkadaslar alinti yapmadan toptan cevap verecegim yorumlariniza :)

1- motorum soguk gozukuyor cunku intercooler'a ve kaputun altina nitrojen siktim verimli olsun diye :D
(saka bir yana arabayi calistirdiktan 15 dakika sonra cektim o vdeoyu. gece cenklerden donerken cevizlibagda bastim. bahcelievlerden cevizlibaga geldigim yani..)

2- arac stock 1.4 tdi dan cok farkli. farki videodan anlamamis olmaniz cok dogal. cunku 2.0 motorlu bi cuprayi 240 hpden 280 hp ye cikarmadik. 1.4 TDI i 80 hpden 100kusurlu rakamlara cikardik. yani beklentiyi abartmamak lazim :)
ben kendi aracimdan sonra stock 1.4 tdi in direksiyonuna oturdum hemen ve yola ciktigimda chip'in nasil bir etki yarattigina sahit oldum.
ayrica engin aracimin gidisi hakkinda yorum yapabilir. kendisi sahit oldu.

3- devir bandi icin erken degistirdigimi dusunuyorsaniz; erken degil. 4300 devire kadar sabit 1.3 bar ile yuruyorum ve 4500te arac direk kesiliyor. o yuzden 4000'i buldugum zaman vites buyutuyorum.

4- 1.4 TDI icin findik turbo denmis ama bizimkisiler pek findik sayilmiyor.. bizim eksik yanimiz silindir.. hatta turbomuz bircok dizle gore daha buyuk ve o yuzden daha yuksek devirde dolup daha yuksek devirlerde basinci sabit tutabiliyor. bi de vites araliklarimiz cok uzun.. onun da performansa olumsuz etkisi var. 6 ileri olsaymis daha performansli olabilirmis.

cevaplar için çok teşekkürler RIZA :) 75 le denemişsiniz, birde 80lik ibiza ile denemek karar vermek için çok güzel olurdu. Belki bidenk gelirsek deneriz... ben açık konuşmak gerekirse videodan bir fark anlayamadım... hatta 2. videoda 140 dan sonra bayılmasına şaşırdım kaldım :rolleyes: aracında MAŞAALLAH. nazar değmesin çok güzel zaten :)

cevaplar için çok teşekkürler RIZA :) 75 le denemişsiniz, birde 80lik ibiza ile denemek karar vermek için çok güzel olurdu. Belki bidenk gelirsek deneriz... ben açık konuşmak gerekirse videodan bir fark anlayamadım... hatta 2. videoda 140 dan sonra bayılmasına şaşırdım kaldım :rolleyes: aracında MAŞAALLAH. nazar değmesin çok güzel zaten :)
gel benle dene ne olur...........

Geri
Üst Alt