açıkçası bi vw kullanıcısı olarak boca çok hoşuma giden bir araç, hatta hasan abi bilir bi ara golfü satıp boca almayı kafaya koymuştum fakat benzin fiyatları beni bu isteğimden caydırdı...
polo gti yabana atılacak bir araç değil kesinlikle ama fiyatının aracı olduğunu da söyleyemem.
ikisini karşılaştırdığımızda ben kesinlikle cupra, hatta seçme şansım varsa boca derdim, sebebi ise her iki modelde benzer kalitedeler, ama seat'ın donanımı daha kabarık ve liste fiyatı daha aşağıda ayrıca görüntüsünün hakkını verebilen bi araç. polo GTI ise standart 1.4ten ayrılması zor bi araç ama trafikte yürüdüğü zaman herkesin dibini düşürebilecek bi araç.
bu arada konuda bazı şeyler dikkatimi çekti bi arkadaş vw alınca doğuşun cebine para giriyo şeklinde bi yazı yazmış peki seat alınca kimin cebine para giriyo çok merak ettim ???
burda seat-vw karşılaştırması yapmak değil amacım ama şunu tarafsız olarak kabul edelim, golf C segmentinde efsaneleşmiş bir araç, kim ne derse desin...
bu arada bunun karşılaştırmasını kuzenimle çok yaptık, tek bi sorum olacak;
aynı motor ve aynı donanımı koyduğumuz zaman nedense vw 8-10 bin TL bi fark istiyo (mesela leon 1.4 tsi ile golf 1.4 tsi comf.) acaba o fiyat farkını yaratan şey nedir ???