İBİZA cupra vs POLO gti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİMON
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet hatta ılk ıbıza 2.0 gti olarak cıktı onu da bılyorum alp ee sonrası 😀 Cupra2 nın dengı golf 3 gti gıbı deıl resmen dengı o ama arada şasi farkları var,cupra2 nın şasi golf 2 ıle aynı ama gerı kalan hersey golf 3 gti ıle ortak

Karman çorban birşey işte 😀😀

ankara doğuşta vardı beyaz renk baya donanımlıydı ciddi ciddi inceledim. kimse çamur atmasın valla çok güzel bir araç olmş. iç aksamdaki kalitesi olsn işçilik olsn zaten o konular da bırak ibizayı leona çakar 😀 ayrıca dış ve iç tasarımı çok daha şık olmş ibizadan.

Golf'un asaleti tüm seatlardan daha fazla..

1970lere dayanıyor. Seat bir marka olarak mk2 ibizadan önce hikayeydi. Fiat kopyasından başka birşey değildi, VW alınca Seat bugünkü Seat oldu..

Boşver Alp sen şimdi kopyayı falan ozmaan her buyuk markanın yan markası bi işe yaramaz. Sonuç olarak klasman farkı yok Cupra-Polo Golf GTİ-Leon FR ikilemi değişmiyor 🙂

açıkçası bi vw kullanıcısı olarak boca çok hoşuma giden bir araç, hatta hasan abi bilir bi ara golfü satıp boca almayı kafaya koymuştum fakat benzin fiyatları beni bu isteğimden caydırdı...
polo gti yabana atılacak bir araç değil kesinlikle ama fiyatının aracı olduğunu da söyleyemem.
ikisini karşılaştırdığımızda ben kesinlikle cupra, hatta seçme şansım varsa boca derdim, sebebi ise her iki modelde benzer kalitedeler, ama seat'ın donanımı daha kabarık ve liste fiyatı daha aşağıda ayrıca görüntüsünün hakkını verebilen bi araç. polo GTI ise standart 1.4ten ayrılması zor bi araç ama trafikte yürüdüğü zaman herkesin dibini düşürebilecek bi araç.

bu arada konuda bazı şeyler dikkatimi çekti bi arkadaş vw alınca doğuşun cebine para giriyo şeklinde bi yazı yazmış peki seat alınca kimin cebine para giriyo çok merak ettim ???
burda seat-vw karşılaştırması yapmak değil amacım ama şunu tarafsız olarak kabul edelim, golf C segmentinde efsaneleşmiş bir araç, kim ne derse desin...
bu arada bunun karşılaştırmasını kuzenimle çok yaptık, tek bi sorum olacak;
aynı motor ve aynı donanımı koyduğumuz zaman nedense vw 8-10 bin TL bi fark istiyo (mesela leon 1.4 tsi ile golf 1.4 tsi comf.) acaba o fiyat farkını yaratan şey nedir ???

açıkçası bi vw kullanıcısı olarak boca çok hoşuma giden bir araç, hatta hasan abi bilir bi ara golfü satıp boca almayı kafaya koymuştum fakat benzin fiyatları beni bu isteğimden caydırdı...
polo gti yabana atılacak bir araç değil kesinlikle ama fiyatının aracı olduğunu da söyleyemem.
ikisini karşılaştırdığımızda ben kesinlikle cupra, hatta seçme şansım varsa boca derdim, sebebi ise her iki modelde benzer kalitedeler, ama seat'ın donanımı daha kabarık ve liste fiyatı daha aşağıda ayrıca görüntüsünün hakkını verebilen bi araç. polo GTI ise standart 1.4ten ayrılması zor bi araç ama trafikte yürüdüğü zaman herkesin dibini düşürebilecek bi araç.

bu arada konuda bazı şeyler dikkatimi çekti bi arkadaş vw alınca doğuşun cebine para giriyo şeklinde bi yazı yazmış peki seat alınca kimin cebine para giriyo çok merak ettim ???
burda seat-vw karşılaştırması yapmak değil amacım ama şunu tarafsız olarak kabul edelim, golf C segmentinde efsaneleşmiş bir araç, kim ne derse desin...
aynı motor ve aynı donanımı koyduğumuz zaman nedense vw 8-10 bin TL bi fark istiyo (mesela leon 1.4 tsi ile golf 1.4 tsi comf.) acaba o fiyat farkını yaratan şey nedir ???

Sonuna kadar haklısın Hasan..Aynı segmentte aracı daha ucuza almak varken daha fazla para veripte düşük donanım almak mantıklı değil..
Buda marka farkından dolayı oluyor..Adamlar vw alacaksan bu para diyor..Seat alacaksan bu para 🙂

Çogu yerde bastan sona haklısın kardeşim ama benim lafa alıntı yapmışsın dogusa para kazandırmalı diye yanlış anlamıssın sanırım. Ben orda vw alırsan dogus kazanır seat alınca baska biri kazanır gibi bir sey solemedim sen bu anlamı nasıl cıkardım anlamadım. Benim demek istediğim alp vw almak tarafı olunca dedimki Polo alıp bomboş arabayı doldurmanın sadece dogusa fayda olucagını soledim cunki Araba 43 bin TL esp bile opsyonel. 47 ye agzına kadar dolu cupra warken gidip vw alıp katlanır aynaya şukadar espye sukadar usb ye sukadar hava yastıklarına sukadar bayılıp 55 60 bin tl neden vw ye bayılıyımki demek istedim sende cok alakasız bişey cıkarmıssın birazdaha dikkatli mantık cercevesinde okumanı yorumlamanı tavsiye ederim... 😱key:

Çogu yerde bastan sona haklısın kardeşim ama benim lafa alıntı yapmışsın dogusa para kazandırmalı diye yanlış anlamıssın sanırım. Ben orda vw alırsan dogus kazanır seat alınca baska biri kazanır gibi bir sey solemedim sen bu anlamı nasıl cıkardım anlamadım. Benim demek istediğim alp vw almak tarafı olunca dedimki Polo alıp bomboş arabayı doldurmanın sadece dogusa fayda olucagını soledim cunki Araba 43 bin TL esp bile opsyonel. 47 ye agzına kadar dolu cupra warken gidip vw alıp katlanır aynaya şukadar espye sukadar usb ye sukadar hava yastıklarına sukadar bayılıp 55 60 bin tl neden vw ye bayılıyımki demek istedim sende cok alakasız bişey cıkarmıssın birazdaha dikkatli mantık cercevesinde okumanı yorumlamanı tavsiye ederim... 😱key:

boş araba alıp doldurmanın da doğuşa aman aman bi para kazandıracağını sanmıyorum çünkü bu adamlarda bu siparişi aynen almanyaya geçiyolar yani vw kazanıyor.
vw ile seat arasında aman aman farklar olduğunu sanmıyorum ama yine söylüyorum bu adamlar da sizden bizden daha zeki olamazlar onlarda bilirler birebir aynı arabalar söz konusu olduğu zaman insanların ucuz olanını alacaklarını ama aynı para olmadıkları için demekki araçlar birebir aynı değil arada bi fark var ki vw seat'ten biraz daha pahalı

39,103Konu
763,795Mesajlar
21,828Kullanıcılar
hsnbscvcSon üye
Geri
Üst Alt