dünyadaki her otomobil üreticisi araçları cıkardıktan sonra bir yag öneriyorlar. örnegin civic type-r. service manual i alıyorsun eline 10-40 yazıyor koyulması gereken yag. 10-40 koyan her type-r 1000 km sonra 1 litre yag eksiltiyor. ama 10-60 koydukları zaman nedense yag eksiltmiyorlar.herşeyi geçtim tr'nin en iyi servisi paşaoglu bile yaptıgı her arabaya 10-60 yag koyuyorken ben bunu bi tarafımdan uyduramam heralde dimi ? üreticinin ne dedigini dikkate almaya gerek yok aracı kurcaladıktan sonra. bende biliyorum seatlara 5-30 koyuldugunu.stage2+ leon cupraya 5-30 yag koyupta eksiltmeden binen gördünüz mü ? ben 10-60 koyupta eksiltmeyen cok gördüm. adam fabrikadan cıkarırken 1.4 180 hp olarak veriyor o arabayı. bi egzoz sistemi yapıyor, bi beyin programı yapıyor. optimum şekilde veriyolar aracı. ama sen o aracı alıp yazılım deiştiriyosun filtre deiştiriyosun egzoz yapıyosun arıza lambası yakmasın diye dünyanın yanıltıcısı takılıyor. onu iptal ediyorsun bunu iptal ediyorsun. 230-240 hp alıyorsun belki. o saatten sonra yag eksiltiyor diye veya yatak sardı arabam veya kol cıkardı arabam diye bir hak idda edemezsin çünkü olanlara sebep yapılanlardır. başka arkadaşlar da kendi kararlarını verirler elbet. ben tavsiyede bulundum. 10-60 kullanıp memnun olmayan adam da görmedim. bundan sonra kullanan ve memnun olmayan adam da arkamdan sövsün.. üreticisi veya toptancısı da degilim 10-60 yagın. bir kazancım yok. hepimiz burda araçlarla ugraşan ve ugraşları karşısında güzel şeyler yapabilmiş olmak isteyen insanlarız. kendi aracımda bi setup oturtana kadar 3 tane turbo yedim. bende mükemmel degilim. ama şu anda mesela 1.9 tdi sport konusunda cogu insandan cok daha tecrübeliyim. anlatmak istedigim buydu.