Eski bir Grande Punto kullanıcısı olarak söyliyeyim ki iki araç arasında kalman normal
Ayriyetten bugüne kadar 3 kez Grande Punto sahibi oldum.
Eğer GP alacaksan Dynamic veya Emotion donanım 90 HP 6 viteslisinde al. Active ve 75 HP'lik olanından alacaksan direk ele ve İbizaya yönel..
Grande Punto'nun ibizaya nazaran artıları bence tipi ( görecelidir bu kavram ), 90 beygirlik olanının 6 vites oluşu, 1248cc olmasından dolayı vergi avantajı, direksiyondaki city modu ile kuş gibi olan direksiyon ve o inanılmaz freni. Harika bir fren var arabada
Çift bölgeli klima var. Şöför ve yolcu kendi tarafındaki sıcaklığı soğukluğu istediği derecede ayarlayabiliyor. Çift yol bilgisayarı var Trip A, trip B diye. Hangini seçerseniz onu kullanıyor araç. Ben şehir içi için A, şehir dışındayken B olanı kullanıp tüketimlerimi ona göre ölçüyordum daha sağlıklı oluyor.
Resimdeki benim eski aracım ;
Şunuda söyliyeyim, dağlar kadar fark yok belki ama ibiza kalitesini yinede belli ediyor.
Birde şu var Grande Puntoların piyasası inanılmaz artmış durumda. Bu fiyatlar ile elinizdeki paraya düşük km'li temiz GP bulma şansınız çok zor. 2006'lara 25-26 isteyenler var.
Benim ilk aracım GP 1,3 75 HP Multijet 60 bin km'de satmıştım boyasız 18,500'e vermiştim. Aracımı satmayıp şuan aynı km'de olsa bugün satışa çıkarsam 22 liraya çok rahat satarım bu piyasanın içinde
Resimdeki puntomu 19,500'e verdim 146,000 km'de. Adam internete koymuş alan kişi 22,500 fiyat çekmiş
ve satıldı yazıyor..
Bence elindeki parayla ibiza bak, daha temizini bulursun..
Grande Puntonun eksilerinede bakacak olursak eğer;
1,3 diye geçiyor ama 1248cc yani 1,25 motor desek daha doğru olur
Uzun yolda bazen insanı sinir edebiliyor, en azından beni.
Klima sistemi direk motora bağlı, klimayı açtığınızda performans düşüşü hakikatten yaşanıyor hissediyorsunuz bunu.
Orjinal ses sistemi hiç güzel değil, hoparlörleri değiştirmek gerekiyor.
Orjinal lastikleri ile yol tutuşu çok kötü.. Ben 205/40/17 lastik ve 3,5cm yay taktımda yol tutuşu elde ettim. Bundan önceki Puntoma 225/35/18 takmıştım, yol tutuş çok daha iyiydi fakat lastikler çamurluğa sürtüyordu seyir halinde
Turboları biraz narin diyebilirim.. O kadar özenli kullanmama rağmen 137,000 km'de turbom yalan oldu..