metallkraft
Kayıtlı Üye
1 litre var diye 8 bin TL fark demek yanlış bir bakış açısı. Siz o farkı havaya vermeyeceksiniz, 2. elde de aracınıza yansıyacak. Ha birebir 8 bin TL fark olmayacak, bu fark 10 yaşa doğru 2-3 bin'e inecektir aynı benzinli-dizel olayındaki gibi ama aradaki farkı kullanırken yaşayacağınızdan emin olun. Üstelik vergi avantajını da unutmayın. Beğenin ya da beğenmeyin, ilk 3 yıl boyunca vergiden kârınız bile 1000 TL'yi aşacak.
1.4 85 bg benim 1.8 20v 125 bg leon'u ben lpg'de geçiyor benzin ile. Seri bir araç ama 1.2 TSI ayrı bir dünya. Leon 1.4 TSI ile kafa kafaya 120'li hızlara çıkabilirsiniz mesela, ışıklardan kalkarken BMW'lere stoplarınızı okutabilirsiniz kısa bir süre de olsa. Ayrıca düşük devirlerde alacağınız yüksek tork ile daha düşük devirlerde daha canlı olacak aracınız ile bariz daha az yakacaksınız.
Tabi tercih sizin, en başta da dediğim gibi bütçeniz varsa muhakkak 1.2 TSI alın. Değmez demeyin... Değmeyecek motor olsa Leon mk3 1.2 TSI ile gelmeye devam etmezdi.
Teşekkürler yorum için, açıkçası bakış açımı genişlettiniz diyebilirim.
Daha işte Mart ayına hatta Nisan'a bile sarkabilir, zamanım var. Yani bütçe 45Bin falan olur diye tahmin ediyorum... bi yandan da 2.el piyasasını kurcalıyorum Leon'ların... (işler değişir işte şimdi çarşı karışır )