hcaglak
Kayıtlı Üye
Cezmi Bey merhaba..al ve kullan kardeşim sonra senin iznimlerini okuyalım..eski yağdan iyice arıtmayı unutma
aracım 2011 bocanegra. Bildiğiniz üzere DSG tipi şanzumana sahip. DSG, TSI motorla birleşince yağ eksiltme sorunu gün yüzüne çıkmakta. Aracım 6500km suan. Yağ seviyesini periodik olarak hep kontrol ettim ve yağımın az kaldığını farkına vardım. Uzun bir araştırma neticesinde (uzman görüşlerle destekli, makine mühendisi vb.) kesinlikle ve kesinlikle mobil 1 esp formula 5w 30 tam sentetik motor yağı kullanmam gerektiğini söylediler. Ürünlere atıp tutmayı sevmem ancak Ülkemizde üretilen ''Castrol'' (tam sentetik diye satılan) aslında mineral yagdan elde edildiğini, vw grubun tedarikçi yağ firması olduğu için servislerde zorunlou olarak tavsiye edildiğini, bunun için pahalı olduğu söylendi. Ayrıca, servislerde de basit bir yağ konduğu dip notu bildirildi. Bende bu değerlendirme neticesinde mobil 1 esp formula 5w 30 aldım yarın kayadibinde değiştireceğim. Sonuçlarını tüm arkadaşlarla paylaşırım..Saygılar.