yoo gayet iyi olur ama zoom lensi, makro lensi,geniş açı lensi derken bütçe artıyor :S gerçi bir süre sonra anlıyorsunuz zoomla hiç işim olmaz diyorsunuz yada makroyla yada geniş açıyla 1-2 lens durumu kurtara da bilir. Makinayı ilk alırken bana da dslr-like makina önermişlerdi ben gidip dslr aldım
bu lensin nesi kötü fıstık gibi çekiyor işte dedim
Lens aslında bizim biraz da abartmamız. Aynı leon 1.4tsi yla fr yada cupra gibi. Forumları takip etsen ne kötü bir şeymiş bu kit lens alır almaz çöpe atsam iyi olcak gibi düşündürüyor.
Aslında hiç de fena değil makinaların üzerinde gelen lensler. Ama bir bakıyorsun adam x marka lensi kullanıyor makinası seninkiyle aynı fotoğrafların renkleri daha hoş keskinliği daha hoş bende mi lens alsam diye düşündürüyor. Para varsa en son tak ediyor lensi alıyorsun
Yoksa kit lenslerle de ne fotoğraflar çıkıyor ortaya. Abi ben sana şöyle diyim gelip geçici bir heves olmayacağını düşünüyorsan hobiye dönüştüreceğini düşünüyorsan dslr öneririm onun dışında dslr-like herşeye yeter. Ne makinayla ne lensle iş bitiyor ne kursla fotoğrafta önemli olan kişinin kendi kendini geliştirmesi bu da isteğe, hevese, azime bakıyor.