goretek
Kayıtlı Üye
bir tane emsal karar var elimde ve kişinin mahkemeye savunma olarak şöyle yazmış.. ilgili hükümleri yazmış veposta yoluyla yollanan cezalarda;
benim bilgim cezanın kesildiği tarihin önemi yoktur zarfın üzerinde yazan tebliğ tarihi önemlidir mahkemede bu tarihi esas alır ve bu 7-veya 10 değil tebliğden itibaren 15 gündür...(tabi işgünü değil tatil de dahil..)
bizzat 2500 tl kantar cezam da biliyorum son gününe kadar bekleyip ödemiştim tebliğ tarih kavgası yaptım ve kazandım...
Söz konusu bu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba yani tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.
Ancak ekte sunulu tutanakta da görüleceği üzere kural ihlalinin yapıldığı iddia edilen tarih ile tebligat tarihi arasında uzun bir zaman bulunmaktadır. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı da aşikârdır.
Tutanak 18.11.2011 tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç 25.11.2011 tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7.gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma neredeyse bir ay sonra tebliğ edilmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir.
diyor... benimde kafamı bu karıştırdı (tarihler temsilidir) şimdi bana gelen cezada tarih 13.10.2012 yazıyor elime ptt yolu ile 23.10.2012 de ulaşmış. ben de 3günden paçayı kıvırabilirmiyim