Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, içimi rahatlattınız
Başka bir konu açmayayım, bir sorum daha var
)
Avrupa Otoyoluna Tekirdağ tarafından girerken gişelerde, cam filminden ceza yedim. Ceza maddesi olarak 30 / 1-b yazılmış..Memur bana 7 gün izin verdiğini söyledi ve bu 7 gün içinde filmleri sökmem gerektiğini belirtti..
Konuyla ilgili nette forumlara bakınca, filmden dolayı ceza yazılıp aracını zorunlu muayeneye sokanlar, trafik denetleme şubeye gidip aracı temize çıkartanlar vb. görünce cezayı yazan memurun bağlı olduğu kurumu aradım ne yapmam gerekiyo diye...Telefona çıkan memur, cezayı öde, filmleri söktür sonra da trafik denetlemeye gidip aracını temize çıkar dedi..Bunun üzerine ben İzmirde trafik denetleme bölge müdürlüğünü aradım..Drumu anlattım..Oradaki memurda aracı tekrar zorunlu muayeneye sokmam gerektiğini söyledi..Diğer memurun böyle birsey söylemediğini belirttim..Buna rağmen; yine yaptırman gerekiyor dedi..Israrla neden oradaki memur öyle siz böyle diyorsunuz diyince de; bana farklı bir numara verip oraya sormamı söyledi..Orayı aradım
...Bu memur ise; git bir trafik polisi bul ve ona elindeki ceza tutanağını göster o seni yönlendirsin dedi..Tutanak elimde dedim, ben size söyleyeyim merak ettiğiniz yeri falan..Yok dedi, elindeki tutanağı mutlaka görmem lazım..Tutanağa göre değişir dedi, zorunlu muayene ve de diğer durumlar..
Şimdi bu kadar memur, kanunları mı bilmiyor anlamış değilim..Hepsi farklı yorumlar yapıyor..
Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar varsa, ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilir mi?