Şimdi şöyle bir durum var, aracınızda DSG maks 250nm tork üreten motorlar için kullanılan DSG, sizin aracınız bundan fazla güç üretebildiği için normal araçlardan daha çabuk yıpranacaktır. Bunun önüne geçmek için sık sık DSG kalibrasonu yapabilirsiniz, yıpranmaya adapte olur araç bu şekilde. Ya da baskı'da yıpranma varsa modifikasyonları geri alıp servise götürün ki sanırım bu şansınız kalmamış artık.
DSG'de yaşanabilecek en büyük sorunu sanırım ben yaşadım, şehir dışında araç geri vites arızası verdi, çekici ile İstanbul'a gönderdik, şanzıman gidik yenisi takılacak dendi, 2017 ağustos ayında 28.000 TL'ye yeni şanzıman takıldı ve iyi niyet garantisinden 5 yaşındaki aracın şanzımanı ücretsiz değişti.
Vites kutusu, baskı, mekatronik ve şanzıman beyni değişti. Yani olmuyor değil ve başıma bu geldiği için yeni araç alırken manuel tercih ettim.
20km de yolda kalan DSG'de duydum, 150.000 km tık demeden çalışan da. Çok tutarlı bir durum yok, yani 10.000 km de dağılır da diyemezsiniz, 200.000 giderim de diyemezsiniz.