whiteline-XL
Kayıtlı Üye
400bg 1.8 t de kullandım 210bg dızel de kullandım ıkısının arasındakı fark kesınlıkle cok fazla ama dızelın tork u en nıhayetınde b yerde bıtıyor benzınlıdekı devır donmek ıse cok daha ayrı dunya,son donemde dızel uzerıne ne kadar cok sey okuyup arastırsamda yenı araba aldıgımda sırf benzın fıyatları yuzunden dızel araba almıs olcam heralde.Benzınlının gerek egsoz sesı olsun gerek devır donmesı olsun bana daha cekıcı gelıyor.
egzos sesi dinlemek istiyorsan bir tane v10 TDI touareg alacan egzos sesini o zaman dinlicen. 4 silindir ve 6 silindirin egzos sesi yavandır. bu arada yine aynı olay benzinli ile dizeli karşılaştıramazsın. dizel ayrı bi dunya benzinli ayrı bi dunya. dizel araç az yaksın iyi gitsin diye yaratılmış ekonomik motordur. benzinli ise gidebilmesi için tuketim yapması gerekir. 400pslik diyorsun özur dilerim ama ya yardan geçecen ya serden. bence 1.8 motordan 400 pse kadar motorun zorlanması çok saçma. gereksiz. bana göre performans istiyorsan uğraşmak yerine baştan performans makinası alırsın olur biter luzumsuz şeyler.