Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Direksiyon sertlesmesi ve lambasi yanmasi

Normal giderken direksiyon birden lambasi yandi ve sertlesti arizaya baktilar bilgisayardan yok gozukuyor sonra sigortasini cikardik yeni taktik 2.3 km metre sonra ayni sekil oldu yeni taktim sigorta yine ayni oldu sigortayi attiriyor yiyiyor varsa bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim 2003 cordoba

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Benim başımada benzer surum gelmişti durduk yere direksiyon sertleşiyordu aradan bir iki hafta geçti ve aküden dumanlar çıkmaya başladı aküyü değiştirdim srorun düzeldi.
 
Merhaba, benimde başıma benzer durum geldi. Pompadan önce konu biraz elektrikle ilgili. Malum pompa epey masraflı iş. Benim de sorun akü de çıktı. Bununla bağlantılı olarak arabanın bagaj kapağı kısmında yer alan kablolar bagajı aç kapa yapa yapa epey kopmuş resmen. Dolayısıyla ciddi bir elektrik problemi oluştu arabada. İstanbul Bayrampaşa’dayım. Çok iyi bir usta var. Bir çok elektrikçi gezdikten sonra onu buldum. O da sorunu şıp diye çözdü. Büyün kabloları yeniden bağladı ve bez bant ile güzelce sardı. Tüm kullanıcılara tavsiyem bagaj kapağını açınca sol köşedeki tek kabloyu bit kontrol edin. İçinde epeyce kablo var.
 
Benzer bir durum benim Cordoba da oldu ,önce arka sis farı sigorta attırdı iptal ettirdik farları sonra birdenbire direksiyon sertleşti akü dediler değiştirdim daha sonra ABS ışığı yanınca başka bir ekektrikçiye götürdüm kontrol ettiklerinde birleşim var ABS de sorun yok dediler tesisatı komple acip bakınca iki kablonun eriyip birbirine yapıştığı görüldü sis farı kablosu eriyip diğer kablolara yapışmış eriyen kabloları değiştirdiler sorun geçti
 
Gecen sene benim de aracımda meydana geldi pompa dediler değişti. Aracın başında değildim pompa kolay kolay bozulmaz diyen oldu artik basit soket yadakablo idi bilmiyorum günahını almak da istemem ama oyle basit ariza idi ise cok para aldılar haram olsun. Bu sene yine ayni ariza vardı arac yattı bi müddet arıza lambası yandı airbag ABS motor lambası gittim 2 3 yere enson bi elektrikçi aku dedi aku de asit birakmis 2 gün sonra yine sarı direksiyon lambası yandı stop ettim çalışırdım sorun yok dediginiz gibi bagaj kablolarini kontrol edeceğim bayram sonrası yağına baktıracağım insallah en kisa yoldan çözülür baska tecrübeleriniz var mi ?

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
 
Selamlar değerli forum üyeleri. Bu sorunu 3 yıldır yaşıyorum bir foruma üye olup yazmak yeni aklıma geldi desem yeridir. Sıcak havalarda özellikle gaza yüklenilen durumlarda ve kalkişlarda gösterge tüm ışıkları yakıp söndürüyor, direksiyon sertleşiyor ve lanet bir bip sesi geliyor. Bunu durmaksızın yapıyor arabadan da soğudum. Aküyü değiştirdim Göstergeyi onarttım sonra göstergeyi de değiştirdim hiçbir şekilde çözülmedi. sigortalara baktırdım sorun gözükmüyor direksiyoncuya gittim yağı vs yerinde bizlik bi şey yok diyor. Bagajı açıp denilen yere baktığım zaman gerçekten o kabloların daha önceden işlem gördüğünü fark ettim. Siyah kablo bandıyla sarılmış. Acaba oradan tekrar mı hata verdi o kablolara baktırsa düzelecek mi yani sorunum?
Bu arada sorunun videosunu da çekip youtube'a yüklemiştim linkini veriyorum.
 
Araca büyük bir hevesle masraflar yaptım keyfimce komple boyattım triger baskı balata şanzuman yağı diskler frenler bütün aksamını hem de orijinal parçalarıyla yeniledim keyifle bineyim dedim ama bu ses yüzünden kullanmıyorum ne zaman yola çıksam başıma ağrılar giriyor. Bu ses sorunu yüzünden gitmediğim usta kalmadı. 2023 yılında şu sorunu çözemiyor olduğuma mı yanayım. Şunu çözeyim sonra satayım diyeli 2 yıl oldu çözemiyorum da satamıyorum da. Arızalı araç satılmaz.
 
Geri
Üst Alt