demir_mert
Kayıtlı Üye
dayanagın nedır bunu soylerken ? kurum baglamıs motor daha mı saglıklı calısıyor ?
Kurum bağlamış motor elbette ki sağlıklı çalışmıyor. Aracın bu km'lere gelmesi sebebiyle enjektörlerde yıpranmalar, enjektör memelerinde aşırı açılmalar meydana geliyor. Enjektörde meydana gelen bu açılmaları kurumlar bir nebze de olsa kapatıyor ve enjektörler standart olarak yakıt püskürtüyor. Carbon Clean işleminden sonra enjektörün üzerindeki kurumlar temizleniyor ve enjektörlerden aşırı yakıt püskürtülüyor. Çözümü enjektör yenilemelerine kadar varıyor. Periyodik olarak her 30-40 bin km'de bir yapılan uygulamalarda araçta herhangi bir sorun meydana gelmiyor ancak daha önce hiç yapılmamış 150 bin km'deki bir araca bu işlemi uygulamak enjektörler açısından riskli. 140 bin km'deki Focus'umuza bu işlemi yaptırmak istediğimde bir çok Bosch servis bana bu konuda garanti veremedi ve üstlerine herhangi bir sorumluluk almadılar. İlk mesajımı yazarken dayanağım yaşadığım tecrübe ve edindiğim bilgiydi. Bir yanlışım var ise doğrusunu öğrenmek isterim tabiki
Bu arada dizel motorlar için yorum yaptım, benzinli araçlarda böyle bir risk olmadığını biliyorum...