mesahin02
Kayıtlı Üye
Çogunluk derken. ? ustaya gösterdinizmi. Usta gördüyse aracın conta yaktıgını birşey diyemem arcı görmeden. En kısa yolu yag cubunu cek veya araç 90 derece de ıken su takviye kapagını ac suyu geri verme tasırma yapıyormu. Baıst olarak burdan sızde anlayabılırsınız.
Ben lpg takıyorum. bende de leon oldugu için lpg montajına gelen araçları farklılık bakımından çok kontrol ediyorum. Kapak olayı kesinlikle herkezde aynıdır. 1,6 8v 105 aracı olanlar müsaitse gitsin baksınlar hepsindede senin bahsettiğin olay vardır. Ben olmayanı görmedim. Aracın km sine göre azlık çokluk oranı değişebilir. kapak olayına bakarak contayı yorumlayamazsıznı. Ha başka derdi varmı onu incelemek lazım.
90 derece de sabit kalması gerekiyor zaten. uzun yolda veya şehir içinde olması gerekn.
İlgi ve alakan için teşekkürler ismail hocam.Bugün farkettiğim için ustaya göstemiş değilim henüz.Ordan burdan okuduklarıma göre edindiğim izlenim şöyle ki sadece kapakta köpük olması çok önemli değil yağın cinsinden kaynaklanabiliyormuş.Ama su eksiltme eşlik etiiğinde durum daha ciddi bir hal alıyor sanıyorum.
Dediğiniz öneriler konusunda su ekleme kapağını açtığımda her daim su eksik olduğundan taşma sözkonusu olmuyor..
İşin kötü yanı bulunduğum ilçede öyle iyi bi usta da bulmam zor.Yarın birine baktırayım bakalım neler söyleyecek..