Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
motorun hacmi çok önemli değil tabi çok abartılı güçler alınmayacaksa. önemli olan enjektörlerin,turbon,intercoolerın, mazot pompan,air intake sistemin. eğer tüm bu parçların 150 hp ve 310 nm torku kaldırabilecek yapıdaysa yazılımını ona göre yaptırabilirsin. benim aracım 1.9 tdi. orjinalde 130 hp 310 nm torku var. ben yazılım yaptım, hava filtresini değiştirdim, katalizör ve egr iptali yaptırdım. şu anda tahminim 180 hp ve 400 nm tork civarında. daha üstüne çıkamıyorum neden? çünkü orjinal motor parçaları buna müsade etmiyor. heee ben ne yaptım turbomu upgrade ettim yakında cupra tdi intercooler takacam. enjektörlerimin ve mazot pompamın kaç hp lere kadar dayandığını araştırdım. sonuç 210 hp ve 450 nm tork. işte burda duracağım ve daha ileri gidemeyeceğim. sende motorunun parçaları ne kadar güce kadar dayanıklılık gösteriyor bir araştır ondan sonra yazılımı yap derim. umarım anlatabilmişimdir.
yaptır sen yazılımı yaptır daha beni geçemiyorsun
Wimmer-rst 131 hp 278 nm tork ( butun 1.5 dcilara bunu yapıyor sabit tutmus )
Upsolute 135 hp 280 nm tork
c4u Tuning box 140 hp 285 nm
Race chip 140 hp 301 nm
Race chip pro 141 hp 320 nm
Başel tuning .. 0-160 değerinde 7 saniye iyileşme 0-100 8.5 sanıye (11 sanıyeden dusen fabrıka verısı 12.2 sanıyedır ) 140-150 arası bi değer deniyor ölçüm yapılmamıs .... 150 gıbı bı deger gordu ama genelde ortalama 140 hp
---------- Post added at 12:17 ---------- Previous post was at 11:59 ----------
kalkmak var kalkmak var turbo borum patlaktı
Saydıgın markalasr arasında sadece wimmer ve upsolute u bılyorum kı TR de Wimmer rst yok artık,Upsolute da b donem Performance shop yapıyodu (Barbaros) o da artık kendı dukkanında kendı yazılımını yapıyor.Dıger markaların adını sanını hıc duymadım ama bunlar sonucta ortalama verılen degerler.Senın arabana Wideband takılıp yazılım yapılcak olsa en ıyı degerlerı de almak mumkundur.Mısal wimmerın verdıgı deger lıste olusturma amaclı olup ustu her zaman cıkmıstır ama altında b deger cıkmamıstır.Yazılım yapılırken arabada ek olarak nelerın oldugu bunun dısında alınan log larla arabanın verdıgı degerlere gore ıslem yapılmakta.Basel tunıng de 7 sn ıyılesme oldugunu soylemıs olabılır kendılerıne drıft box ıle mı olcum yaptınız dıye sormak lazım oncelıkle
Murat senın araban reno nun kendı sıtesınde yokmu 110 bg degıl dıyenler gırsın sıteden baksın kac bg olduguna,benım gordugum zaten lagunada 1.5 110 luk motor kullanmıslar.Heralde resmı sıtesındede laf olsun dıye 110 yazmadılar sen dert etme o yuzden bg sını flan.Yazılımın yapılmadan oncede gıt b dynoya cıkar arabanı b de yazılım sonrasnıda cıkar, aldıgı bg yı cok rahat gorursun
abi dedıgın gıbı zaten olay ... dynoya cıkarcam hızlanmaları gps ıle kaydetcem .. fakat bı problem turkıyede adam gıbı olcum yapan dyno yok benım yaptırcam dedıgım fırmada avcılarda bı dynoya gonderıyor .. bostancı sanayıde vwtech var ıı demıyorlar pasaoglunun dynosu hep yanlıs vrı verıyor kadosanda var dıyorlar en ıyısı