Selam arkadaşlar..
Sadece bir kaç hafta önce Cruze almayı düşünüyordum. Cruze ve Leon arasında gidip geliyordum ve iyi ki almamışım. Resmen verilmiş sadakamız varmış.
Chevrolet de ki durumu bir süredir forumlardan takip ediyorum. Kullanıcılar isyanda. Birleşip mahkemeye vermeyi düşünenler mi yoksa arabasını mermi yağmuruna tutup kaskodan para almaya çalışacağını söyleyenler mi dersiniz... Vatandaşın düşürüldüğü durum çok vahimdir.
İndirimlere gelecek olursak Cruze HB İbiza, Spark ise Tata fiyatına.
Chevrolet şuan piyasaların en hesaplı B ve C sınıfı, hatta dizel otomobiline sahip tek marka konumunda. Ancak Cruze, Aveo ve Spark modellerinde yapılan indirimler şok edici iken, Suv segmentinde bulunan Trax ve Captiva' da durum farklı. Trax'a yapılan indirim her markanın herhangi bir kampanyasında yapabileceği oranlarda iken, Captiva' da totale yansıyan indirim rakamı hatırı sayılır bir ölçüde diyebiliriz. Ancak Chevrolet'in pazardan çekilme kararını bu noktada iyi düşünmek lazım.
Öncelikle Spark (bu fiyata kaçmaz), sonra Aveo ve en sonunda Cruze' un alınmaması için bir sebep göremezken, Trax'ın indirimi tatmin eder ölçülerde değil. 2. elinin en karanlık olduğu marka ünvanına erişen Chevrolet sattığı sürece, 80-90 bin tl ödenip Captiva da alınmaz. Büyük risk.
Binici arkadaşlar 3 modeli ciddi düşünsünler derim. Ancak müşteri memnuniyetini bir kenara bırakın, müşteriye nasıl cinnet geçirtirim konusunda uzmanlaşmış Chevrolet'i, 'bilinçli tüketici' bağlamında dışlamak, GM' ye ait her üründen uzak durmak gerekir diye düşünüyorum.
Bu indirim ilk olarak Türkiye'de gerçekleşti. Avrupa'da da bazı indirimler olacak şüphesiz. Ancak avrupa insanının böyle büyük bir mağduriyetin cevabını en sağlam şekilde verebileceğini bildikleri için orada 'yemez'. İndirimler daha makul şekillerde cereyan edecektir. İnşallah milletimiz yaşadığı acı tecrübelerden ders alıp akıllanarak, müşteri memnuniyetini hiç eden firma ve markaları hak ettikleri yere 'geldikleri gibi gönderirler.'