Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bugün SEAT'ına ne yaptın ?

Selamlar, aslında bahsedeceklerim bu gün yapılmış bir şey değil fakat son dönemlerde yaptıklarımı anlatmak için biraz birikmesini bekledim diyebilirim. Hatırlayan arkadaşlar varsa daha önce 2015 style dsg leon vardi bende ve bir kaza geçirmiştim. Kaza sonucu araç perte ayrılmıştı. O kazadan sonra sigorta şirketinin beni epeyce üzmesiyle aracı geri yerine koyamadım. Fakat şuan 2014 tdi dsg şanzıman leon sahibiyim.
Bu sefer de geçenlerde bir çok arkadaşımızın başına gelmesini istemeyeceği o kronik şanzıman arızasını yaşadım. Zaten araç konusunda enteresan şekilde yüzüm bir türlü gülmedi her nedense. Bir kısmetsizliktir gidiyor. :)) her neyse, aracımla evin önünden hareket ettikten 8-10 mt sonra yola çıkmak için, yolu kontrol etmek maksadıyla durup tekrar hareket etmek istediğimde araba viteste olduğu halde boştaymış gibi hafif yokuş olan sokakta geriye doğru kaymaya başladı. Fren yapip vitesi kontrol ettim ama viteste ve D1'de olduğu halde gaza bastığımda araç yine geriye doğru kaydı. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken 10-15 saniye sonra ikaz ışığı ve sesli uyarı vererek üçgen içinde ki ünlem işareti ve "Hata: Şanzıman" yazısı belirdi. O ana kadar araçta herhangi bir belirti, titreme, ses yada hiç bir olumsuzluk hissetmedim, gözlemlemedim. Viteste olduğu halde vitese geçmiyor gibi olması yazılımsal bir sorun olabilir belki diye düşündüm ilk etapta ama
servisi aradığımda daha büyük bir problemin olabileceğini ve aracı çekiciyle getirmem gerektiğini söylediklerinde anladım maalesef. Aracimin maalesef iyi niyet garantisi de olmadığı için tuzlu fiyat çıkartacaklarını bildiğimden önce kendi ustama götürdüm çekiciyle. Ustamın söylediğine göre DSG pompası patlamış. Servise de bizzat giderek durumu anlatıp onlardan bir fiyat aldım bu arada. Şase no'dan bakıp Servisin söylediği fiyat 14750 tl. (Haziran ayının son günleri için bu arada Ankarada Aydoğanlar yetkili servisi)
Kendi ustam ise 4500 TL. Fiyat verdi. Bu fiyata şanzuman yağı değişimi, işçilik ve komple orjinal sıfır şanzumanı dahil etti. + 1 sene garanti veriyorum dedi. Haliyle yine servise bırakmadım aracımı ve ustama yaptırdım. Dsg zaten artık değiştiği için ve 1 sene de garantisini aldığım için ordan çıkınca da soft bir performans yazılımı attırdım bilinen bir markaya. (750 TL)
Hem kendi ustamın yazılımla alakasız olarak ; dsg için 15-20 gün kadar sürüp tekrar gel bir daha kontrol edelim aracı demiş olması, hem de dsg değişiminden hemen sonra yaptırdığım performans yazılımıyla ilgili olarak bana söylenen ; yazılımınız kullanmaya başlandıktan 200-300 km sonra daha fazla hissettirir kendini. Tüketim de düşecek performanst da artacak. Ama biraz kullanmanız gerekmekte diyerek her iki tarafta bir süre arabamı kullanmamı tavsiye edince ben de biraz deneyimlerimi biriktirip sonrasinda aktarmak istedim.
Araba söylenene göre şuan 145bg civarı ve 340nm tork'a sahip oldu. Fakat bir dyno ile baktırmadım açıkçası. Sürüşte evet değişiklik fark ediliyor. İvmelenmesi gerçekten baya arttı ama beygir gücünden bariz net bir fark anlayamadim. Son hız testi de yapmadım zira daha önce de arabamı o kadar sıkıştırmadığım için arada ki gelişimi veya farkı zaten bilemeyecektim. Fakat asıl bariz fark ettiren şey yakıtta ki düşüş oldu. Şanzımanın değişmiş olmasından mı yoksa yazılımdan dolayımı emin değilim. Neredeyse 1lt'den fazla, 1.5 ltye yakın tasarruf etmeye başladı yakıt konusunda. Aynı güzergâh, aynı trafik saatleri ve aynı yolcu kapasitesi ile daha az yakmaya başladı. Muhtemelen cumartesi için randevu alıp ustama son kontrole gideceğim. Şu ana kadar herşey olumlu geçti DSG Probleminden bu yana. Kontrolü de bitirince komple içimiz rahat bineriz artık aracımıza. Uzun bir yazı oldu yine kusura bakmayın. Yordum sizi, okudunuz vaktinizi ayırdınız. Gözlerinize sağlık :)
Kazasız sürüşler dilerim.

Gecmis olsun @Tolga.b ustadim.. bazen aksilikler geldimi insani yorabiliyor. İnsallah son olur da bundan sonra keyfini cikarirsin :) Allah saglik sihhat versin yeterki...

Teşekkür ederim, benim de umutlarım o yönde. Umarım artık başka sorun yaşamayız da huzurla ve keyifle arabalarımıza bineriz. :)

@Tolga.b Öncelikle geçmiş olsun Dediğin gibi şans kısmet işi aracın temiz çıkması uzun süre kullanman vs.. İnşallah kazasız belasız kullanırsın sıkıntısız :)

Bende pazar günü kumral oto bostancı sanayiye götürdüm aracımda esnerken gıcırdama sesinden ötürü usta araca baktı viraj demiri değişimi yaptı ve viraj demiri değişimi yaptı yağ bakımı ve filtre değişimi yaptı bunların sesle alakası yok değişmesi gerektiği için değiştirdim ama ses yine kesilmedi benide iyice deli etti onca şeyin yapmasına rağmen sesin kesilmemesine ondan sonra aracımda coliver var aydın amortisör yapımı ondan sorunun kaynaklanabileceğini söyledi usta oraya gittim fakat baya yoğundu cumartesi sabahı gideceğim aklıma arabayı yukarı kaldırmak geldi ilginçki kaldırdıktan sonra ses % 80 kesildi önceden setlerden geçerken gıcırdama yapıyo du şimdi setlerden geçerken yapmıyo ama düz bi yolda hafif eğim varsa o zaman yapıyo bakalım cumartesi gidicem büyük ihtimalle ya yaylarda sorun var yada bilyelerde sorun var o değil o işlemleri yaptırdıktan sonra direksiyonu çevirince çıt çıt ses gelmeye başladı acaba viraj demiri değiştikten sonramı oldu

Son düzenleme:
Bende pazar günü kumru oto bostancı sanayiye götürdüm aracımda esnerken gıcırdama sesinden ötürü usta araca baktı viraj demiri değişimi yaptı ve viraj demiri değişimi yaptı yağ bakımı ve filtre değişimi yaptı bunların sesle alakası yok değişmesi gerektiği için değiştirdim ama ses yine kesilmedi benide iyice deli etti onca şeyin yapmasına rağmen sesin kesilmemesine ondan sonra aracımda coliver var aydın amortisör yapımı ondan sorunun kaynaklanabileceğini söyledi usta oraya gittim fakat baya yoğundu cumartesi sabahı gideceğim aklıma arabayı yukarı kaldırmak geldi ilginçki kaldırdıktan sonra ses % 80 kesildi önceden setlerden geçerken gıcırdama yapıyo du şimdi setlerden geçerken yapmıyo ama düz bi yolda hafif eğim varsa o zaman yapıyo bakalım cumartesi gidicem büyük ihtimalle ya yaylarda sorun var yada bilyelerde sorun var o değil o işlemleri yaptırdıktan sonra direksiyonu çevirince çıt çıt ses gelmeye başladı acaba viraj demiri değiştikten sonramı oldu
Kumral servis olucaktı ismi

Bende fotolayamadım ama en kısa sürede fotolu halini ekleyeceğim;
2004 1.4 TDİ cordobama aldığım günden itibaren yaptıklarım;
• Amerikan park
• Uzun kısa led xenon
• Arka bagaj stop lambası f1 çakar uygulaması
• Motul x clean 5w30 yağ değişimi
• HULKTUNE soft yazılım
• Kat iptali komple düz sona varex
• Defi boost gösterge ve Defi voltmetre gösterge montajı

ufak tefek yapacaklar kaldı onlarıda toparlayıp fotolu haliyle tekrar paylaşacağım...

Geri
Üst Alt