Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Boya koruma

Sizinde fikrilerinizi almak istiyorum aracımı yaklaşık 1,5 hafta önce aldım
Kırmızı Leon Fr istanbul Küçükçekmece civarlarında boya korumasını yaptırmak istiyorum
Önerebileceğiniz yada tavsiye edebileceğiniz marka yada Nasıl bir işlem yaptırmam gerekiyor
Konu Hakkı'nda bilgi paylaşırmsınız acaba :)

Eğer araca uzun süre binecekseniz bende seramik kaplamayı öneririm. Ama kaliteli bir yerde olmalı.

Abi yanlış anlaşılmasın şahsi fikrim -ki zaten sende belirtmişsin eğer araçla evlilik düşünülmüyorsa seramik kaplama falan çok lüzumsuz geliyor bana. Hele İstanbul gibi bir şehirde yaşayan biri için son derece lüzumsuz bir masraf. Hergün arabaya biri sürtüyor, çocuklar serseriler çiziyor vs vs Değmez.
 
Abi yanlış anlaşılmasın şahsi fikrim -ki zaten sende belirtmişsin eğer araçla evlilik düşünülmüyorsa seramik kaplama falan çok lüzumsuz geliyor bana. Hele İstanbul gibi bir şehirde yaşayan biri için son derece lüzumsuz bir masraf. Hergün arabaya biri sürtüyor, çocuklar serseriler çiziyor vs vs Değmez.
Estağfurullah.
haklısın ama. O kadar para verip onun keyfini süremedikten sonra neyleyim seremiği. Yine de arabasına 7 sene 10 sene binecekler için daha uzun ömürlü olması açısından seramik güzel. Ama boya korumayı yapıldığı yere göre 6 ay 1 senede bir yeniletmek gerekiyor. Arabayı 3 senede 5 senede değiştirenlere gerek yok.
 
ooo semtımın cocugu gelmıs yarın akşam florya ıbbde bulusuyoruz buyur gel cayımızı kahvemızı ıc cennet mahallesınde cok ıyı bır yer var cuma adresı verırım ;)


Ustume alindim ama ustad sefakoy de olunca tas banamiydi :)


Sent from my iPhone
 
Sizinde fikrilerinizi almak istiyorum aracımı yaklaşık 1,5 hafta önce aldım
Kırmızı Leon Fr istanbul Küçükçekmece civarlarında boya korumasını yaptırmak istiyorum
Önerebileceğiniz yada tavsiye edebileceğiniz marka yada Nasıl bir işlem yaptırmam gerekiyor
Konu Hakkı'nda bilgi paylaşırmsınız acaba :)
Aracın hayırlı olsun kardeşim dısarda yaptırma bu ürünü al kendin uygula bir de hare giderici al önden onu kullan kendi pedi var zaten uygulaması basıt süper bir görüntü elde edersin 1 yıl kullanırsın ayda 1 kat atarak Screenshot_2015-12-10-13-48-35.jpg
[doublepost=1449748556,1449748379][/doublepost]_DSC0884.JPG
[doublepost=1449748597][/doublepost]Koruma sonrası poz verdik :)
 
Turtle wax kırmızı renkli cila var uygulaması kolay ve rehi çok diri tutuyor fiyatı 24₺ tavsiye ederim 3 ayda bir tur uygula canavar gibi. Bir tüp 2 tur arıyor. Yani 6 ayda 24 liraya araç dipdiri ve parlak duruyor. Sıfır araba zaten paranı ziyan etme bence 1500₺ az diil. image.jpeg
 
ya arkadaşlar cahilliğime verin.bu boya koruma nedir. yaptıran var mı? avantajları ne? güneş yanığı vs. olmuyo mu? yani amaç ne?
 
Turtle wax kırmızı renkli cila var uygulaması kolay ve rehi çok diri tutuyor fiyatı 24₺ tavsiye ederim 3 ayda bir tur uygula canavar gibi. Bir tüp 2 tur arıyor. Yani 6 ayda 24 liraya araç dipdiri ve parlak duruyor. Sıfır araba zaten paranı ziyan etme bence 1500₺ az diil. Ekli dosyayı görüntüle 10133

Her kirmizi icin uygulanabilir mi ? Yoksa renk kodu var mi ?
 
ya arkadaşlar cahilliğime verin.bu boya koruma nedir. yaptıran var mı? avantajları ne? güneş yanığı vs. olmuyo mu? yani amaç ne?

BURDA ÇOK İYİ BİR ANLATIM VAR, BİZE YARDIMCI OLUR SANIRIM.

Pasta Cila kavramı günümüzde hala daha devam eden ve de her zaman devam edecek olan bir terimdir. Bunun sebebi ise pasta, yeni boyanmış araçlara yapılması gereken bir uygulamadır. Yeni boyanmış bir aracın boya kalınlığı fabrikada robotların boyadığı mikron kalınlığında hiçbir zaman olamaz. Her zaman daha kalın atılır ve bölgesel olarak bu kalınlıklar değişkenlik gösterir. Boyacıların kullandıkları pasta bu yüzden daha kalındır yani içindeki kum oranı daha fazladır. Hatta elinize alıp parmaklarınızın arasında ovuşturacak olursanız bu kum taneciklerini çok rahat hissedersiniz. Bu kum tanelerinin fazla olmasının sebebi ise kalın bir şekilde atılan boyanın bir nevi zımparalanmasını sağlamaktır. Bu sayede boya seviyesi bir miktar azalacaktır. Ayrıca boya atılırken ne kadar boya fırınında da boyansa toz tanecikleri aracın yüzeyine yapışır ve yapışan bu zerrecikleri bu katı pastalar, yüzeyden temizler. Ancak bu işlem sırasında aracın boyasında harelenmeler denilen dalgalanmalar oluşur. Özellikle koyu renk araçlarda güneş ışığına çıktığınızda bu dalgalanmaları çok net görebilirsiniz. Bunu gidermek için ise boyacılar sadece cila kullanır ve bunuda genellikle pamukla uygulama yaparlar. Aslında pasta cila işlemi boyacı işi değildir onlara külfet geldiği için biran önce bitirmek amaçlı yaparlar ve sonuçlarında hareli ve boya girdaplı birçok araç caddelerde gezmektedir.



Günümüzde kimyasal alanında teknoloji çok ilerledi, artık bu katı pastalar raflara kalkmalı. Çünkü genelde halkımızda şöyle bir bilinç var bahar aylarında veya yaza girerken aracıma bir pasta cila yaptırayım. Peki o zaman diyelim ki aracınızda boyalı hiçbir parça yok arabanız tamamen orjinal bu katı pastalar aracınızın boyasından sizce ne kadarını götürmekte bunu hiç düşündünüz mü? Şöyle bir örnek verelim her yıl düzenli olarak 1 kez pasta cila işlemi yaparsak max. 5 yılı bile bulmadan aracınızda ne vernik ne de boya diye bir şey kalmaz. Bu yüzden bu tip uygulamaları profesyonel uygulama merkezlerinde ve teknolojik ürünlerle yaptırmaya dikkat edelim. İnanın diğer türlü astarı yüzünden pahalıya gelecektir.



Uygulamamızın ismine baktığımızda Boya yenileme, Parlatma ve Boya Koruma olduğunu göreceksiniz. Peki bu kelimeler ne anlama geliyor?



Araçlarımız sürekli dış etmenlerle karşı karşıya. Bunlar kışın yağan asitli yağmurlar, egzos dumanları, güneşin yakıcı sıcağı, kuş ve sinek kalıntıları, inşaat ve beton atıkları, yollardaki zift v.s sanırım Ülkemizde saymakla bitmeyecek kadar dış etmen vardır. Boya yenileme diye adlandırdığımız uygulamada, önce boya yüzeyine yapışmış az önce saydığımız dış etmenleri aracımızın üzerinden arındırmamız gerekmektedir. Bu sayede pürüzsüz bir yüzey oluşturulabilir. Metal yüzey ne kadar düz bir satıh gibi görünsede gözle görünmeyen delikli bir yapıya sahiptir. Boya ve vernik bu yüzeyin deliklerini doldurur ve metalin paslanmasını engeller. Fakat bu boya ve vernik tabakası da delikli bir yapıya sahiptir peki bunu nasıl doldurabiliriz? Önce aracımızın dış yüzeyini temizleyerek işleme başlamalıyız. İlk adım olarak kil dediğimiz çocukların oyun hamuruna benzeyen fakat kimyasal maddelerle güçlendirilmiş bir hamur yardımı ile boyamızın üzerine yapışmış olan tüm kalıntıları temizliyoruz. Daha sonra katı olmayan sıvı ve çok ince kum tanecikleri bulunan boya yüzeyi temizleyici ve kılcal çizik giderici ürünleri aracın üzerinde kullanmaya başlıyoruz. Bu ürünler sayesinde boya yüzeyindeki tüm pürüzler aynı hizaya indirgenmiş olmaktadır ve düz bir satıh elde edilmiş hale gelmektedir. Az önce yukarıda harelenmelerden bahsetmiştik. Yine teknolojik kimyasal ürünlerden olan hare giderici cilalar ile aracın dış yüzeyi tüm bu harelenmelerden giderilir ve parlatma işlemleri başlar.

Artık tamamen düz bir alana sahibiz ama bir eksik var, boya yüzeyinde gözle görünmeyen gözenekler, işte bu noktada boya koruma uygulaması devreye girer. Boya ve vernik yüzeyini bir zırh gibi kaplayarak dış etmenlere karşı olağanüstü bir koruma sağlamaya başlar. Boya korumanın asıl amacı boyanızın rengini korumaktır. Matlaşmaları ve solmaları engellemek amaçlı üretilmiştir. Daha önceki yazımızda oto kuaförlerden bahsetmiştik. Bu kuaförlerde genelde çok komik anlatımlar yaşanmakta. Boya koruma yapılan araç çizilmez gibi tabirler kullanılıp tüketici kandırılmaktadır. Dünyada çizilmeyen hiçbir madde yoktur ki boya koruma ne yapabilir bu konuda çok merak ettiğimiz bir durumdur. Sizlere tavsiyemiz bu tipte yalanlara itibar etmeyiniz. Yine kullanılan bir diğer tabir de kuş kalıntılarına karşı boya koruma olduğu sürece arabanıza hiçbir şey olmaz. Böyle birşey de malesef tamamen bir hayal ürünüdür. Kuş ve böcek kalıntıları asit içeren maddelerdir. Asidin geçemeyeceği neredeyse hiçbir tabaka yoktur. Bu yüzden bu kelimelerede itibar etmeyiniz. Ama şu bir faktördür boya koruma aracınızın dış yüzeyine belli bir direnç katar bu da size zaman kazandırır. Şöyle örnekleyecek olursak kuş kalıntıları yaz güneşinde tam 3 saat sonra boyayı yakmaya başlar ve boyanızda iz bırakır. Boya koruma olan bir araç yaklaşık 24 saat bu kalıntıya karşı direnç gösterir ama daha sonrasında o da bu aside teslim olur. Örnekte de görüldüğü gibi size zaman kazandırır bu sayede aracınızı yıkatıp bu izlerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu arada sakın kuru bir bezle silmeye kalkışmayınız. Boya yüzeyini çizersiniz.

Gelelim bir diğer önemli konuya boya korumanın ömrü ne kadardır?

Ülkemizde çevre şartlarından dolayı maalesef diğer ülkelerdeki gibi süreleri telafuz etmek mümkün değildir. Ama aracımızın düzenli olarak cilalı yıkanmasına dikkat edersek o zaman bu süreci uzatmak mümkündür. Çünkü basınçlı su az önce bahsettiğimiz boya korumanın doldurmuş olduğu gözenekleri zamanla tekrar açar. Fakat üzerine uygulanan sıvı bir cila sayesinde bu gözeneklerin yerleri tekrardan doldurulur. Bu sayede boya korumamız daha uzun süreli aracımızın üzerinde kalacaktır. Ve yine bu konuda birçok yanlış bilgi aktarılmaktadır. Yaptığımız boya koruma en az 1 yıl kalır gibi ibareler kullanılmaktadır. Neye göre bir yıl hangi ülkeye göre bu pek açıklanan bir konu değildir. Bu arada yine yanlış anlatılan bir konuya daha değinmek istiyoruz. Yıkama yapan firmalar genelde fıçasız süngersiz köpüklü yıkama yapmaktadır. Bu ürünlere çok dikkat etmek gerekiyor. Ucuz ürün kullanıp etken maddesi asit olan ürünleri araçlarımızın üzerine köpük diye atmakta ve birde kocaman bir yalan olan cilalı kelimesini kullanmaktadırlar.. Şöyle bir mantık yürütelim; Cilanın suyu itme özelliği vardır peki o zaman o köpük tanklarında suyla karıştırılıp kullanılıyor bu kimysallar o zaman ters birşey var. Buradaki terslik şu böyle bir şey asla olamaz cila suyla karışamayacağı için cilalı köpük diye bir şey yoktur. Bu yüzden bu cümlelere de kanmayalım.
 
Geri
Üst Alt