Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Boya koruma uygulamasi

Fırça ile yıkanmış araban,yada Sezginin dedigi gibi otomotik yıkama makinelerine sokma..

2 ya da 3 en fazla bir senede.
Eğer o yıkanan püsküllerde aşırı derecede çamur varsa,***ünmeyle arabanın boyasını mehvediyor. Bu kadar az bile olsa yapmış olabilir.Ayrıca yıkatırken fırça kullanılmasıda boyada hareye yani kılcal ince ince çiziklere neden olabilir.

Fırça ile yıkanmış araban,yada Sezginin dedigi gibi otomotik yıkama makinelerine sokma..

peki yarın bu detaylı her bi şeyi yaptırayım mı pasta cila sonra koruma falan?

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

tabiki yaptırayım yoksa içim rahat etmicek :D

Bugün arabamı iç dış yıkatmak için autowax'a gittim. Oradaki çocuk abi bu boyaya arabaya nolmuş bez hiç kaymıyor pürüzlü dedi. Başta gıcık oldum çocuğa hiç bakmadım, dikildiğim yerden kuruldum zaten yeni başlamış falan. Sonra oradaki tanıdığım diğer elemanla gittim arabanın yanına hiç dikkat etmemişim o kadar kötüydü ki. pürüzlüydü harbiden hiç bi parlaklık yoktu. binlerce fırça çiziği gibi bişeyler falan. ordaki birkaç arabaya sürttüm elimi öyle değillerdi. dünyam yıkıldı tüm moralim bozuldu. halbuki aldığım günden beri hala arabamın parlayışını mutfak camından izlerim kendimce. Bende ne gerekiyorsa yapalım dedim. yarın götürücem.
pasta, cila, boya koruma, motor yıkama, ozon tezenfekte, araç içi ayrıntılı temizlik gibi şeylerin hepsini yaptırıcam kaç para tutarsa tutsun.

Fakat 13 aylık bir arabada böyle bir sorun yaşayacağımı hiç düşünmezdim. küçük bir parçaya pasta uyguladık. dokunmadaki his direk değişti. sizce neden bu pürüzlük neden bu kaymama olayı. lütfen acil cevap bekliyorum.

@Absolut @atay78 @RedLine+ @
Çöllü

Senden başka aracı kullanan var mı kardeşim?

Muhakkak ki ya sen ya da bir başkası aracı öyle bir yerde bıraktınız ki, üstüne boya tozu, reçine, is, vb kaldı ya da senin haberin yokken biri fırça ya da kötü bir bezle arabaya girişmiş.

Sana tavsiyem pasta falan attırma aracına. Çünkü senin aracın yeni sayılır bildiğim kadarıyla. Pasta boyayı incelitir derler ama onun öncesi vernik var ki aslında vernik çok daha önemli. Verniği inceltin mi işte o sıkıntı. Bu yüzden sana tavsiyem ince kil ile güzel bir temizlik yaptır, kil işlemi bittiğinde elinle kontrol et yüzeyi. Elin böyle yağ gibi kaymalı. Pürüzsüz olmalı. Bu işlem sonrası, Meguiars 8201 ile harelenmeyi giderceksin ve bu işlem de bitince meguiars 2164 (boya koruma) ile ölüm vuruşunu yapacaksın. Zaten bu işlemler bitince (bu işten çok iyi anlayan biri tarafından yapılırsa) aracın ilk günkü hale dönecektir.

Son yazdığım m21 serisi boya koruma sentetik boya korumadır ve kış dönemi için en iyisidir. Aynı zamanda kaporta üstünde su tutmama özelliğine sahiptir.

Tekrar söylüyorum, pasta en son çare. Pastayı direkt vurdurma. Yukarıda yazdığım 8201 serisi de pasta gibi görünse de yeni ve orta seviye araçlarda kullanılır ve aşındırıcı özelliği en az üründür.

az önce oradayken yarına bırakmışlardı pasta işine, şimdi hemen arkadaşımı aradım "abi akşam 22:00ye kadar burda olucağım için başladım." dedi. Geçmiş olsun hayırlısı olsun :( okurken hatırladım aslında daha bu yazılardan sitede okumuştum epey, niye böyle cahillik yaptım bilmem :S
sağolasın [MENTION=25594]Ziya[/MENTION] bi dahaki sefere daha dikkatli hareket edicem. o ürünlere de baktım artık bende sizin gibi bakım, şampuan ve bezleri ordan alıp kendim yapıcam

Boyassi.com
Bu siteyi tavsiye ederim. Gayet uygun piyasaya göre fiyatları. Malzemeleri alıp kendin bile yapabilirsin kardeşim.

HTC One cihazımdan gönderildi

abı sana sole bısey solıyeyeım polısaj kullanmayı bılıyorsan sana urunler onerebılrım ama kullanmayı bılmıyosan bu ıslemlerı bır kerelık dısarda yaptrıcaksın sunu unutmadan boya koruma bır bılemedın ıkı ay aacını koruycak bunu bılerek yaptr derım nano koruma olmadgı surece uzun surelı koruma saglıyamazsın ben bu ıslere baya heveslıyım her defasında arastrırım guzelde bır temızlık malzemesı kadrosu kurdum her ıkı bılmedın uc ayda boya korumamı kendım yaparım boyam fabrıkadan cıktgnda bu kadar parlak degıldı bırde yıkama cok onemlı aracımı aldıgımdan berı ben yıkamacıya hıc bır sekılde vermedım hep kendım yıkadım haftada ıkıkez kandım cıft kova teknıgıyle yıkıyorum aracı dısardakı su bır tllık kopuklerı asla kullanmadım kullanmamda zamnla aracın boyasını matlastrıyor ve kostgı fazlaysa sureklı aynı yerde yıkanıyorsa boyada atmlara bıle neden olabılıyor ozellıkle bu sorunu jantlardakı boyada oldugu soylenıyor

sana tavsıyem abı bır kez dısarda kıl -pasta -boya koruma yaptr ondan snrda kendım yapıcam dıyorsan sana sole guzel bır ekıpman kuralım ıstegın dogrultusunda :)

thanx folks

Beyler değerli birikimleriniz ve bilgilendirmeleriniz için sonsuz teşekkürler. Bayramdan sonra bugün ve yarın yaptıracağım bakımların parasını ödedikten sonra ayıracağım ilk parayla kesinlikle güzel bir setup kuralım arabam için. Süper olur! Tekrar rahatsız ederim sizi bu konuda.

Siteyi inceleyeceğim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ziya
Beyler değerli birikimleriniz ve bilgilendirmeleriniz için sonsuz teşekkürler. Bayramdan sonra bugün ve yarın yaptıracağım bakımların parasını ödedikten sonra ayıracağım ilk parayla kesinlikle güzel bir setup kuralım arabam için. Süper olur! Tekrar rahatsız ederim sizi bu konuda.

Siteyi inceleyeceğim.
abı bu yazı secenegını kullanmanın ozel bı nedenı varmı cunku baya bır goz tırmalıyorda bırde forumda yasak dıye bılıyorum :D

Geri
Üst Alt