BMW 3.20d F30 vs VW Golf 1.4 TSI 160hp ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrtsnr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BMW 3.20d F30 vs VW Golf 1.4 TSI 160hp sonuç ne olur ?

• BMW 3.20d F30

Kullanılan: 46 74.2%
  • VW Golf 1.4 TSI 160hp

Kullanılan: 16 25.8%

• Kullanılan toplam oy
    62
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oncelikle yanlis anlayacak birsey yok. Bmw'nin gececegini bende dusunuyorum. Onemli olan yuksek suratte ne kadar dayanabildigi benim icin. Gecme gecilme aramizda onemli degil. Ayrica benim aracim 1361kg degil. Manuel ile dsg arasinda en az 90kg fark var 😉 ruhsatta yazan 1261 mi oyle bisey. 1300+ yazmadigina eminim.
Klas olarak bmw onde kiyaslancak birsey yok demisiniz. 3yasinda cocuk bile bmwnin klasini ve kalitesini bilir. Karsilastirilan kiyas degil hiz. 380nm tork yuksek gorunse de dizel aracta normaldir. Benzinli de 170hp 270nm gibi bir tork degeri 200hp 400nm bir araci gecebilir. Dizel ve benzinlinin torklarini kiyaslamak sacma olur.

o kilogramı kendi sitesinden yazdımonun için dedim 3 yaşındaki çocukluklada alakası değil. geçebilir diyorsun ama kesin bir cevap yok ben sana söyliyim 200 beygir araç her türlü kesin alır net cevap verdim.(araçların marka ve modellerini kıyaslamadan) ben genel bi cevap yazdım herkes yazmış diye aranızdaki durumuda biliyorum geçme geçilme değil kıyaslamak bence keyif verici birşey bende arkadaşlarımla böyle durumları deniyorum çokta eğlenceli oluyo tabiki güvenlik dahilinde. kazasız belasız inş. sonucu bekliyorum.

Abi naptın Leona 1250 kg desek senin hesabınla 1500 kg oluyor astra 😕 ve benim bildiğim astraların en ağırı 1400 kg dır.

Asıl Önemli Nokta şu; Astranın (200Nm/t)Maksimim torku 1850 devirde başlayıp 4900 devir aralığında biter...
ve maksimum gücü olan 140 bg rede ancak 4900 devirde ulaşır..

1.4 TSI Leon ise 5000 d/d’de 125 HP güç ve 1500-4000 d/d aralığında 200 Nm tork üretiyor.

Yani o aradaki 15 beygir 80 -100 kg ağırlık içinse bişey diyemem ama ben opelin bu beygirleri sağdan soldan topladığına inanıyorum çünkü kendi gözlerimle gördüm TSI canına okudu astranın kalkışta ve yürüyüşte 😱key:

Yakın zamanda arkadasa aldık ve ruhsatta yazan deger 1465 kgdı.Performans olarak dusuk kalmasının nedeni bence agır olmasıdır.Opellere cok uzak degılım eskı 1,6 larının neler yapabıldıgını bılıyorum.

Aynı performans yakıt sorunuda Insıgnıalarda mevcut......Kullanıp kullanmadıgını bılmıyorum ama seata gore cok daha kalıtelı bır aractır.Insıgnıanında kılosu 1500+ larda gezıyor.Yakıt serfıyatı yuksek ama buyuk ebat jant lastık ve agırlık bırlesınce yakıt artıyor.Benım kullandıgım ve alma nıyetınden vazgectıgım aracta 19'' jant mevcuttu...

Soyle dusun aracının bosken ve dolu ıken yakıt degerlerı performansı arasında fark oluyor.Opeller senın aracının içerisinde 4 yetişkin varmıs gıbı geziyorlar.

Ben hala belli bir yere kadar Vw golfun BMW dıyen arkadaşları şaşırtacagını düşünüyorum.

o kilogramı kendi sitesinden yazdımonun için dedim 3 yaşındaki çocukluklada alakası değil. geçebilir diyorsun ama kesin bir cevap yok ben sana söyliyim 200 beygir araç her türlü kesin alır net cevap verdim.(araçların marka ve modellerini kıyaslamadan) ben genel bi cevap yazdım herkes yazmış diye aranızdaki durumuda biliyorum geçme geçilme değil kıyaslamak bence keyif verici birşey bende arkadaşlarımla böyle durumları deniyorum çokta eğlenceli oluyo tabiki güvenlik dahilinde. kazasız belasız inş. sonucu bekliyorum.

Sitede DSG'nin değerleri var. Düz vitesin yok 😉 DSG ve düz vitesler arasında da yaklaşık 90kg fark var. 😉

Yakın zamanda arkadasa aldık ve ruhsatta yazan deger 1465 kgdı.Performans olarak dusuk kalmasının nedeni bence agır olmasıdır.Opellere cok uzak degılım eskı 1,6 larının neler yapabıldıgını bılıyorum.

Aynı performans yakıt sorunuda Insıgnıalarda mevcut......Kullanıp kullanmadıgını bılmıyorum ama seata gore cok daha kalıtelı bır aractır.Insıgnıanında kılosu 1500+ larda gezıyor.Yakıt serfıyatı yuksek ama buyuk ebat jant lastık ve agırlık bırlesınce yakıt artıyor.Benım kullandıgım ve alma nıyetınden vazgectıgım aracta 19'' jant mevcuttu...

Soyle dusun aracının bosken ve dolu ıken yakıt degerlerı performansı arasında fark oluyor.Opeller senın aracının içerisinde 4 yetişkin varmıs gıbı geziyorlar.

Abi ne bilim benim şu an aldığım arabayı kullanan arkadaşım bundan sonra astra aldı 1 ay çekmedi satması, insignia ve astra kullandım uzun yolda beni pek tatmin etmede ha şunu kesinlikle söyleyebilirim içi çok güzel ve cafcaflı her özelliğin bir tuşu var kokpit gibi ışıklar mışıklar ooo beş yıldızlı otel gibi malzemede kaliteli iyiymiş bee dedirtiyo insana ama bu övgülerin hiç birini motor performansı yada yakıt/güç orantısı için söyliyemiyeceğim velevki 1.6 180 hp insignia bastınmı acaip gidio ama anlık yakıt değerleri insanın gözünü yerinden çıkartıyo, alana binene hayırlı olsun ama ben alıpta binmem bu saatten sonra hele hele VAG grubunun araçlarının neler yapabileceğini gördükten sonra..

Bu arada Ben BMW nin alacağını düşünüyorum(Onuda 8 kademeli mükemmel ZF şanzımanına borçlanarak).. ama Gönlüm Golften yana 😱key:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
39,103Konu
763,795Mesajlar
21,828Kullanıcılar
hsnbscvcSon üye
Geri
Üst Alt