d_darko
Kayıtlı Üye
lambda arızasını lpg den verıyor desek,tps yı cozmek ıcın sensorun de degısıp degısmedıgını sordum ama net cevap gelmedı o taraftan,lower lımıt ı Tps de sorun oldugu ıcın verıyordur,yalnız İat sensoru de arıza verıyor hıc degıstımı ? maf sensoru ıcın de arıza verıyorkı bu sensorler bozuldugu zaman arıza kodu vermezler az okurlar bozulmaktan kasıt budur zaten.Bunların hepsının ıyıce kontrol edılmesı gerekıyor kablolarında flan sorun var mı dıye,ayrıca beyın acılıp lehımlerı de kontrol edılebılır ıcındekı epromlardan bırının ayagı atsa sıkıntı yaratabılır.
TPS tam nerdedir onu net bilmiyorum, ben boğaz kelebeği içerisinde diye biliyorum, çünkü biliyorsunuz bu araçlarda gaz teli var, yani ben ne kadar basarsam, boğaz kelebeği klapesi o kadar dönüyor ve ecu'ya ona göre bilgi veriyordur diye düşünüyorum. Maf sensörü bu zamana kadar sadece 1 kere arıza kodu verdi, onu da ekledim. Ama belki de soketini çıkarmıştım denemek için, belki o zaman vermiştir. Yine de geçenlerde yeni maf sensörü aldım. Ecu'ya su mu girdi acaba diye geçenlerde açtım, baktım, tertemiz, içerisi de sıfır gibi kokuyor. Ama dediğin gibi lehim bu, yıllar geçtikçe kopma olmuştur belki. Çıkma beyin ile adaptasyon yaparken boğaz kelebeği hareket ediyor ileri geri, ama orjinal beyinde bu olmuyor, hiç kıpırdamıyor BK.