eneSene
Kayıtlı Üye
Hasan abiye katılmakla birlikte üstüne ekleyerek;Çok hassas bir konu aslında bu..Sonuçta eşimde bir sürücü
Kimlik ayrımı yapmak yanlış ama bayan sürücülerin daha dikkatli kullanmaları(ki kendilerine göre ) diğer sürücüleri sıkıntıya sokuyor..
Yinede trafikte bayan veya erkek tüm sürücülere dikkat etmek lazım (Nasıl politik bir cevap oldu değil mi? )
hangi şeritte olursa olsun yavaş gitmek,
direksiyona ellerin pozisyonu ne olursa olsun iki elle sıkı sıkıya yapışmak,
koltuğu dimdik konumda nerdeyse direksiyona sıfırlamak,
sürüşte sağa-sola bakmadan sadece önüne bakıp araç kullanmak,
yapılacak işi bir an önce yapmak adına ani olarak şerit değişimi, frenleme yapmak
genelde bayan sürücülerin yapmış olduğu (bana göre) hatalar. Eğer sürücünün bayan olduğunu farkdersem aman bunu bir an önce geçmem lazım deyip kendimi sıkıntıya düşürmeden, kendisini de paniğe kaptırmadan uzaklaşmaya çalışıyorum. Bunların yanında özeleştiri de yaparak,
trafik ışıkları, tren geçitleri vb. yerlerde herkes kuyrukta beklerken sağdan yada soldan ilerleyip en öne burnuna sokanlar,
sol şeritten yavaş giden yaptığım sellektörü iplemeyip ben sağndan geçmek için sinyal verdiğimde kendisininde sağ sinyalini yakıp önüme kıranlar,
yeşil ışık yanar yanmaz korna, sellektör vs. ikazları yapanlar (özellikle minibüs, taksi vb.)
yeşil ışık yandığında en az 500-600 metre geriden sellektür kolunu avuçlayıp sanki freni patlamış araçmış gibi sellektör yapanlar,
normal seyir halinde iken özellikle havalı kornaya basarak damağımızı tavana vurduranlar,
sinyal vermeden sağa, sola, kavşağa girmek, öndeki aracı sollamaya kalkışıpta frenlere abandıranlar,
yol ve geçmeye müsaitken dibine kadar girip öyle şerit değiştirenler,
araç geçmeye çalışırken gaza basıp sollama yaptırmayanlar,
aracı geçtikten sonra senin kıçını mı seyredicem deyip hızlanıp beni geçtikten sonra tekrar aynı hıza düşenler
hakkında ve bicümlesi hakkında eğer araçta yalnızsam sesli bir şekilde değilsem içimden akla hayale gelmeyecek şeyler saydırıyorum.
Sonuç olarak trafikte bayan-erkek ayrımı yapmıyorum.