ims
Kayıtlı Üye
o sesin bire bir aynısı bende var. diğer forumlardan araştırdım golflerdede var. soğuk havalardan oluyor, büyük ihtimal amortisör üst takozunun plastik kalitesi biraz sert ve soğukta ses yapıyor. (aracın henüz 12900 kmde) bir aşınma söz konusu değil. 15000 bakımda göstereceğim. yalnız işin ilginci sabah ilk hareket ile geçtiğim tümseklerde ses gelirken, 30-40 dakika sonra ses gelmiyor. yine plastiğin esneyerek esnedikçe ses yapmasının kesilmesine yoruyorum.
önceki aracım passat idi, sanırım passatlarda bozuk yol paketi denen bir olay varmış. tümsek konusunda çok tok idi.
Söylediğin mantıklı ama geçen haftalarda havalar daha soğuktu, o zaman ses yoktu ya da hiç denk gelmedi. Akşam iş çıkışı tekrar bakarım, evin oralarda geniş iki tümsek var onlardan birinde hep alıyorum sesi. İşten eve yaklaşık 30 km yolum var, en iyi ihtimalle 40-50 dk sürüyor, bakalım ne olacak. İnşallah dediğin gibi çıkar ama yine de öyle bir ses duymak hoş değil, sonuçta hava eksilerde gezmiyor.
Bir de bu plastik soğuktan öyle ses çıkarıyorsa, yarın bir gün çat diye kırılıp gitmesin.