Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç kararsızığı yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

emresancak5

Kayıtlı Üye
Herkese iyi akşamlar şuanki mevcud aracım 2014 model leon fr 140 hp olan modeli pazartesi günü satışını vericem şimdi 2 araç var bi 2016 model 1.4 tsı 150 act motor olanı bide 2018 model 1.4 tsi 125 ps 30 binde elektironik el freni tam ekran 2 tuşlu olanı acaba ikisi arasında çok fark olurmu güç olarak hangisini almak mantıklı olur

Merhabalar,125 hp ile 150 hp arasında hissedilebilir bir fark var.Fakat motorla oynanmasını sorun yapmıyorsanasız(ben yaparım takıntı olarak) profesyonel bir yerde yazılımla 150-60-70.. hp güç elde etmeniz mümkün.

Merhabalar,125 hp ile 150 hp arasında hissedilebilir bir fark var.Fakat motorla oynanmasını sorun yapmıyorsanasız(ben yaparım takıntı olarak) profesyonel bir yerde yazılımla 150-60-70.. hp güç elde etmeniz mümkün.
Teşekkürler yardımınız için acaba motor olarakda piston farkı varmı yoksa sadece yazılım farkımı var yeni model almak daha mantıklı geliyo 2016 el freni vs var

Teşekkürler yardımınız için acaba motor olarakda piston farkı varmı yoksa sadece yazılım farkımı var yeni model almak daha mantıklı geliyo 2016 el freni vs var

Act motorlar 2 silindir kapatıyor böylece yakıt tasarrufu sağlar.İki araç arasında 50 Nm kadar bi tork farkı da var.Yoksa temelde aynı motor.Benim şahsen tercihim act 150 hp olurdu.Oynanmamış motor her zaman daha sağlıklıdır.Ama yine tercih sizin yazılım attırırsanız arada çok bir fark kalmaz.

İki araç ta güzel ve kullanılır ama aradaki fiyat farkı nedir. Bu da bence secim icin bir etken olabilir

Turbo, yakıt pompası, galiba enjektörler farklı 150 ve 125 bg arasında, bir de 150'liklerde intercooler olabilir emin değilim.

Ben de 2013 model 140'dan 2018 model 125'e geçmiştim zamanında. İlk başlarda sinir oluyordum, 5 ve 6. viteslerde 140 daha canlıydı ama sonra vites küçültmeye alıştım, 80'e kadar 6'dan 3'e, 80 üstü 4'e küçültmek refleks halina geldi, 140'lıkta pek ihtiyaç duymazdım. Şimdi çok üzmüyor performans olarak.

Hatta arada 1.2 Golf kullandım DSG, o bile vitesi hemen küçülttüğü için 125'ten daha güçlü gibi hissettiriyordu ama dediğim gibi sürüş tarzını değiştirince hiç sıkıntı yaşamamaya başladım. Sadece şunu belirteyim, 140'da sürüş modlarında sport diğer modlardan atik hissettirirdi gerçekten, 125te neredeyse hiç bir fark hissedilmiyor.

Makyajda biraz toparlanmış araç, ikisini de kullandığım için onu söyleyebilirim. 8" ekran baya rahat kullanımlı, ben full linkle kullandığım için google maps'te büyük ekranın faydasını görüyorum bolca. Elektronik park freni de büyük rahatlık. Kırmızıda beklerken frene basılı tutmanız gerekmiyor, araca inip binerken el frenini çekmiş miydim sorusunu dert etmiyorsunuz. Auto hold devredeyse park frenini kendisi çekip bırakabiliyor. Ayrıca güzel bir eklenti, olur da yokuşta falan stop ettirirseniz el frenini otomatik olarak çekiyor, akan trafikte bir de arabayı kaydırmamaya çalışmanız gerekmiyor o durumda. Aslında tek yaptığınız debriyaja basıp tekrar çalışmasını beklemek stop ederse araç. Geri kalan koruma amaçlı işlemleri kendisi hallediyor.

Ayrıca ön park sensörü de olması lazım, makyajlılarda otomatik frenleme fonksiyonu var, görmediğiniz bir obje varsa park ederken kendiliğinden fren yapıyor, aracı aldığımdan beri 4-5 kere gerçekten birşeylere çarpmama engel oldu. Toplamda 40 50 kere devreye sokmuşumdur bazen de fazla korumacı davranıyor ama gerçekten işe yarıyor :)

Ben kendi adıma makyajlı kasayı tercih ederdim, yeni yenidir sonuçta ama performans olarak biraz yadırgayacağınız kesin. En azından alışana kadar.

Geri
Üst Alt