KeleBenNKk
SCW Ladies
Aksigorta nasıl tramere yansıtmamış ben onu anlayamadım.Tüm hasarlar otomatik olarak yansıyor tramer sistemine.
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Aksigorta nasıl tramere yansıtmamış ben onu anlayamadım.Tüm hasarlar otomatik olarak yansıyor tramer sistemine.
bizim sigortacılara sorduğumuzda,aynen bu yorumu yaptılar..
ağır hasar kaydı girilirken şase noda tek harf/rakam yanlış girilir ise, sorgulatmada çıkmaz, cebbar bir acenta/sigorta yetkilisi incelemdikçe....... motordan/şaseden/plakadan 3lü çapraz sorgu yapılma ki ortaya çıksın, bir de yıl bimeden iptal olan poliçesi varsa şüphe kabarması ise derinlemesine incelenir....benim arkadaşımın geçen yaşadığı olaydan sonra, sorgulatmanın her türlüsü sıfır benim gözümde;
adam, 6 ay falan evvel bi araç almıştı..aracı alırken şase no ve plaka no ayrı ayrı sorgulattı, tramer cart curt.."yetkili" servise de götürdü,her yerine baktırdı.."yetkili" servis, aracın çeşitli yerlerinde boya olduğunu,fakat sağlam bir kazası asla olmadığını,gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç olduğunu söyledi..arkadaşım aracı aldı..5 ay sorunsuz,sıkıntısız,son derece memnun olarak kullandı..daha sonra, bir kaza yaptı..aracın kaskosu olduğundan,yetkili servise çektirdi..(aracı alırken kontrole gittiği yetkili servis değil) bi kaç gün sonra, servisteki eleman aradı, aracı almaya beraber gittik..bundan sonra olanları diyalog şeklinde yazayım..daha uzun konuştuk,ama önemli olan yerleri şöyle:
eleman:bu araç daha önce pert olmuş,biliyorsunuz di mi?
arkadaş:ne alaka ya? tramerde sorgulamalarda falan çıkmıyor?
eleman:şu şu tarihte bizim servisimize gelmiş,biz pert demişiz,aksigortadan perte çıkarılmış
arkadaş:e biz yetkili servise baktırdık,3 tane usta baktı bu araca,nasıl olur, ayrıca, sizin ortak bi havuzunuz yok mu araçların bilgilerinin tutulduğu? onu da geçtim, tramerde nasıl çıkmaz?
eleman: ortak bir havuz yok..her servis kendi kayıtlarını tutuyor..tramerde nasıl çıkmadığını ben de anlamadım..
biz düşündük taşındık,kendi şirketimizde sigorta departmanından insanlarla konuştuk, nasıl olduğunu bilen yok..
Sektörde aynı branştayız:Hasar vs. özel servise yelken açtığımdan beri , neler gördüm nelerrr...... İnanın dudak uçkuklar kalır. Maalesef sektörün her branşından ! çalışanın istyerek/istemeyerek yaptığı bazı manipülasyonlar var.Aksigorta nasıl tramere yansıtmamış ben onu anlayamadım.Tüm hasarlar otomatik olarak yansıyor tramer sistemine.