faw13
TEKNİK MODERATÖR
60 bin mi
Way way wayy
Ne olmuş ibiza efendi öyle yaaa.
Ben 3 sene önce 37 bine almıştım 3 senede nası bu hale gelmiş yaaa
Valla o rakama 5 bin daha koy tsi Leon bak derim
Ben 8 ay zor dayandım ( haftada 2 gün bindiğim halde )
Satıp hemen Leon FR aldım.
2 kişi için ideal gözüksede bir süre sonra performansı seni tatmin etmeyecektir ( her ne kadar hızı sevmiyorum desende bu araçtan memnun kalırmısın bilemem )
Yinede son sözüm
Tercih meselesi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TSI Leon, arkadaşın bahsettiği aracın parametrelerinde (maks 5 yaş, maks 70.000 km kriteri koyarak, manuel) 70.000 leri geçiyor artık. Bunlarda style lar bu arada, FR denince 80.000 lere çıkıyoruz. Fiyatlar çok fena artık.
@zaraki11
B sınıf araçlar uzun yol için değiller. Gider mi gider, ama yorucu oluyorlar.
Eşimde 2016 Peugeot 208, babamda 2016 Ibiza FR, bende 2017 Leon FR var. 3üyle de otoyol/duble yol karışık yolculuk yaptım soför olarak.
- 208 ile hayatta uzun yola çıkmam, belki 1-2 saatlik yerlere ama o kadar. Şehir içinde çok sevdiğim bir araba ama şehirler arasında çok çekilmez bir hal alıyor.
- Ibiza ile katlanılıyor ama gene konforlu diyemeyeceğim. Gerçi FR olmasından da konforda epey düşüş var. Uzun yolu keyifli ama yol sesi gene hissedilir düzeyde oluyor. Ibiza'da kesinlikle 1.2/1.0 TSI lara bakmanızı öneririm. 10-15 bg ne fark yaratır ki dersiniz ama turbolu araçlar atmosferiklerden hem daha atik, hem de daha az yakıyorlar.
- Leon noktasında @catres e katılıyorum eğer çok uzun yol yapacaksanız, şartları sonuna kadar zorlayıp leon alırsanız çok fark görürsünüz. Yani sürekli uzun yol yapacaksanız arada vereceğiniz farka kesinlikle değer, ayrıca satarken de daha değerli gider. Hem de Leon'lar elden daha kolay çıkıyor.
Bagaj konusunda 3 araç da efsaneler yaratmıyor bu arada, 2 kişi 2 haftalık tatile gidebilir rahatlıkla ama çocuk gelirse işin içine, Leon bile pek yeterli olmaz. Gerçi bu da çok sorun değil, artık birçok yerden tavan bagajı kiralanabiliyor, 2 haftalığına 200 lira gibi bir rakamdı sanırım. O durumda fazlasıyla yeterli olur.
Bagaj sizin için önemliyse Ibiza'ya alternatif olarak Toledo/Rapid ikilisine de bakabilirsiniz. Fiyatları bir parça yukarıda olur ama büyük araçlar.