Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 Leon arka balata

Normalde önce önler biter. Ön arka arasında balata boyut farkı yoktur diye düşünüyorum. Bana da ilginç geldi önce arkaların bitmesi, sizde Bi fenerle bakın. Anlaşılır arasındaki fark.
Bosch car da taktırdım arka balata tamamen bitmiş,önler daha yeni duruyor.Sebep elektronik park frenini otomatık de kullandığımdan olabilir diye düşündüm.Milisaniye de olsa araba kalkıs esnasında balatayı sürtüyor.
 
aktif şekilde kullanılıyorum.Ayrıyetten sanırım park freni mandalını da otomatıkde tutuyorum elle indiremiyorum.Milisaniye de olsa sanırım balata diske sürtme yapıyor.Anca bu yorumu yapabildik.
Muhtemelen sorun bu hocam. 45bin bakıma gittim ön balatalara baktı servis danışmanı maksimum 5bin km veriyorum dedi :) 67bin km de değiştirdim değiştirirken takım olsun dedim arka balatalar daha ucuzdu zaten. Ön balatalara bildiğin ekmek banmışım arkalar iyi durumdaydı. Biraz daha giderdi. Araç 2015 manuel 125lik FR.
 
Değişim yaparken balatayı diske iten yaylı fren pistonlarını temizlettirmenizi ve yağlatmanızı tavsiye ederim.
Benim başıma böyle bir şey geldi. Pistonlar aşırı tozlandığından dolayı görevini tam yapamaz hale gelmiş ve ciddi oranda balatayı aşındırmıştı.
Yani frene basınca diske baskı yapan balata, ayağımızı frenden çekince pistonlar vasıtasıyla geri itilmesi gerekirken işini tam yapmıyordu.
Sağolsun frenci bir abimiz konuyu 10 dakikada oldukça ucuza halletti.
 
Geri
Üst Alt