Regülatör den kaynaklı çıktı. Kanister benzin hortumu kopuktu o yenilendi. Aracı 200 km benzinde kullandım. Benzin haritası düzeldi ve gaz ayarı yapıldı.
Rolanti deki bozukluğa gaz kelebeği veya enjektör veya buji, buji kablosu vb diyenlere aldırmasınlar sorun lpg tesisatında çıkıyor %99
Gecmis olsun ustad. Regulator demekki lpgyi isitamayip sivi halden gaza donusturemiyordu bu da stop etmeye neden oluyordu... Lpg de bozuk olan ayar da benzini sapitiyordu.. insallah sorunlarin kokten cozulmustur.
Bizde standart zaten rolanti sorunu vs oldumu direkt gaz kelebegi teshisi konuluyor
halbuki lpg araci o kadar derinden etkiliyor ki..
Misal şuan bende bir sorun var sabahlari yarim marsta calisan arac son 10 gundur sabahlari 2. Hatta 3. Marşa dusuyordu. Gun icinde bir daha ayni sorunu yapmiyordu. Enjektor benzin pompasi vs vs bir ton durum diyecek olanlari bildigim icin teshisi kendim koydum.
-Araci lpgde kullanip eve 1.-2 km kala benzine alip park edecegim yerde benzinde birakip sabah calistirdigimda yine aynisi oldu.
- araci hic lpgye almadan gun icinde kullanip denedim sabah yine aynisi oldu.
-lpyi tanktaki vanalari kapatarak devre disi biraktim sabah yarım marşta almaya basladi
Yani sonuc olarak gaz kesicilerden birisi gorevini tam yapmiyor ve enjektorler sabaha kadar manifolda gaz basiyor...
Daha yaptirmadim benzinde kullaniyorum ama sorunum %99 regulator uzerindeki gaz kesiciden cikacak gibi.. bakalim..
Demek istedigim ustalara gitmeden once sizler de birseyler deneyin ki boş yere aracinizin bircok yerini degistirmesinler..
Tekrardan gecmis olsun aracini ustad gule gule kullan insallah