Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2 den 1 geçiyor dsg

bu harika bi sey dsg nin yeteneği diyebiliriz reno lar gibi fiatlar gibi freni patlamış kamyon misali hızlanmiyor, yokus aşağı motor freni yaparcasına vitesi artirmiyor ama eger vitesin yükselmesini istiyoriseniz gaza cok hafif dokunursaniz sizin hizlanmak istediğinizi anlayacak sanziman ve vites artırarak araç akacak eger daha da yavaşlatmak isterseniz aracin frenine belirli Bi süre basıp geri ceker iseniz tekrar vites düşürür fren ile degil motor freni ile aracı kontrolunuzde tutar akıllı sanziman. dsg de cok bi sorun Yaşamazsıniz piyasadaki en konforlu ve hızlı sanzimanlardan zf den sonra. ha mekatronik kavrama sorunu yasayabilirsiniz. serviste garantili araca direk yardımcı oluyor değiştirerek. garantisi bitmis ise iyi niyet adı altinda yine yardımcı oluyor diye biliyorum ben bir kere 7bin km aracimda mekatronik değiştirmiştim.

Tekrar merhaba. Daha önce dsg ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Aradan hayli zaman geçmiş. :) Geçen hafta yeni bir 2.el araç aldım. 2018 Polo 1.0 Tsi Dsg..Bilin bakalım ne oldu ? Aldıktan sonra tüm bakımlarını triger mekatronik şanzıman yağı, hidrolik vs vs vs ..her şeye baktırdım yeniledim. Uzun zaman önce bozuk yolda 2 den 1 e atma olayını anlatmıştım. Bu araçla da yine bozuk yola girdim ve yine aynı sorun. Dedim ki aradan 5 yıl geçmiş. Mutlaka bu konuyla ilgili bir geliştirme revizyon yazılım vs olmuştur. İnternette biraz araştırma yapayım dedim. Peki ne buldum ? Koca bir SIFIR. Tek yapılan şey dsg optimizasyon denilen bir yazılımın güncellenmesi. Bunu da araştırdım. Yine mükemmel ustalarımız mükemmel veri tabanlarını hiç mi güncelllemediniz arkadaş ? İstanbul , Bursa , İzmir , Antalya. Videolar çeken ustaları tek tek aradım. Aeada dsg optimizasyonu yapanlarla da konuştum. Ne cevap aldım biliyor musunuz ? Bu kadar kişiyle görüştüm ve ortak cevap şu idi. Biz/Ben böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu 1.0 olan vag grubu araçlarının hepsinde varmış. Almanya ya mail attım bu konuyla ilgili. Cevap dahi vermediler. Geçen gün bir yazılımcı servisten ayrılma bir ustayla görüştüm. Dedim ki İstanbul a geldiğimde sana bunu ıspatlayacağım. Diyorlar ki araç 1.0 olduğu için zayıf kalıyor ondan 1 e alıyor :))))))))) peki dedim hafif bir eğim düşünelim. Bozuk bir satıh. Ben yine her zaman ki gibi aşağı doğru da inerken yine 2 den 1 e alıyor. En azından burada arabanın motor gücünü devreye sokamayız. Hani tam tersi hafif bir yokuşta yapsa dediğin doğru. Ama düz yolda 3-4 km hızda iken 1 den 2 ye alan araba 11-13 km hızla giderken bozuk yolda 2 den 1 e alıyor. Yani yine bahara kaldı bizim iş. Sorum şu arkadaşlar. Bu dsg optimizasyonu yaptıranlar ya da 2 den 1 e alma sorununu giderenler var mı? tşk

Tekrar merhaba. Daha önce dsg ile ilgili bir şeyler yazmıştım. Aradan hayli zaman geçmiş. :) Geçen hafta yeni bir 2.el araç aldım. 2018 Polo 1.0 Tsi Dsg..Bilin bakalım ne oldu ? Aldıktan sonra tüm bakımlarını triger mekatronik şanzıman yağı, hidrolik vs vs vs ..her şeye baktırdım yeniledim. Uzun zaman önce bozuk yolda 2 den 1 e atma olayını anlatmıştım. Bu araçla da yine bozuk yola girdim ve yine aynı sorun. Dedim ki aradan 5 yıl geçmiş. Mutlaka bu konuyla ilgili bir geliştirme revizyon yazılım vs olmuştur. İnternette biraz araştırma yapayım dedim. Peki ne buldum ? Koca bir SIFIR. Tek yapılan şey dsg optimizasyon denilen bir yazılımın güncellenmesi. Bunu da araştırdım. Yine mükemmel ustalarımız mükemmel veri tabanlarını hiç mi güncelllemediniz arkadaş ? İstanbul , Bursa , İzmir , Antalya. Videolar çeken ustaları tek tek aradım. Aeada dsg optimizasyonu yapanlarla da konuştum. Ne cevap aldım biliyor musunuz ? Bu kadar kişiyle görüştüm ve ortak cevap şu idi. Biz/Ben böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu 1.0 olan vag grubu araçlarının hepsinde varmış. Almanya ya mail attım bu konuyla ilgili. Cevap dahi vermediler. Geçen gün bir yazılımcı servisten ayrılma bir ustayla görüştüm. Dedim ki İstanbul a geldiğimde sana bunu ıspatlayacağım. Diyorlar ki araç 1.0 olduğu için zayıf kalıyor ondan 1 e alıyor :))))))))) peki dedim hafif bir eğim düşünelim. Bozuk bir satıh. Ben yine her zaman ki gibi aşağı doğru da inerken yine 2 den 1 e alıyor. En azından burada arabanın motor gücünü devreye sokamayız. Hani tam tersi hafif bir yokuşta yapsa dediğin doğru. Ama düz yolda 3-4 km hızda iken 1 den 2 ye alan araba 11-13 km hızla giderken bozuk yolda 2 den 1 e alıyor. Yani yine bahara kaldı bizim iş. Sorum şu arkadaşlar. Bu dsg optimizasyonu yaptıranlar ya da 2 den 1 e alma sorununu giderenler var mı? tşk
Bu konuya yazdığınız her şeyi okudum. Bende sizin gibi bir çok arabaya binme şansım oldu ve bunlar çoğunlukla VAG grubundan araçlardı. TSI motorların 1.4 140ps gücü haricinde hepsini test edebilecek bir süre kadar kullandım ve bu şanzımandaki 1-2 olayı 3 silindirli modellere özgü diyebilirim.
Diğer modellerde de aşırı devir düştüğünde 1 e geçme yaşanıyor ama dediğiniz gibi aşırı rahatsız edici sesler gelmiyor, olağan bir şekilde vites düşüyor. Yeni 1.0 ibiza aldım ve şanzıman yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Bende kiminle görüştüysem kalıplaşmış *bu böyle* cevabını aldım. Araç şuanda 65bin km de genelde uzun yolda kullandığım için bir sorun teşkil etmiyor ama ikinci aracım 1.4 tsi ve ondaki dsg uyumuyla dağlar kadar fark var. Bakalım bu durum ileride bir soruna yol açacak mı göreceğiz.

Geri
Üst Alt