Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.4 TSİ Chiptuning Yardımm

hiç aklımda yokken bu konuyu okuduktan sonra jant + lastik olayından vazgeçip yazılım olayına girmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım :)))

ufak bi soruyla ben de konuya dahil olmak isterim.. yazılım + kit ile 1.4 TSI'da ne kadarlık bir güç artışı ve yakıt tüketimi veya azalışı gerçekleşiyor? net bişey söylemek mümkün mü acaba?

arabayı çok agresif kullanan birisi diilim, egsoz, hava filtresi gibi parçalarda da herhangi bir değişiklik yapmadım bugüne kadar..sadece dış görünüşe yönelik bir iki ekleme yaptım o kadar..

yazılım sayesinde daha seri ve daha iyi hızlanan bir araca kavuşmak istiyorum, mümkün müdür? :)

çok teşekkürler şimdiden..

154 yazılımla oluyordu sanırım. 154hp. 250nm. Egsoz ve güzel bir filtre kitiyle 160'a zorlanır diye düşünüyorum araç. :)

cevap için teşekkürler Murat ;)

1000 TL civarı yazılım + kit tutuyor diye okudum konuda..senin bahsettiğin değişimler ortalama ne kadara malolur acaba?

cevap için teşekkürler Murat ;)

1000 TL civarı yazılım + kit tutuyor diye okudum konuda..senin bahsettiğin değişimler ortalama ne kadara malolur acaba?

Egsoz nasıl istersiniz bilmiyorum, ustaların yapmasını isterseniz 600-1000 arasına bi cat-back yaparsınız. Ama yok ben markalardan alıcam derseniz o zaman 1500'den aşşağı çıkacağınızı sanmam. Ben supersprint yaptırıyorum. Ortaboruyu taktım son susturucum kaldı yakın bi zamanda alıyorum onuda :) 2000TL sıfırı. Sonrasında yazılım atıcam. Filtreyi de güzel bir filtre alırsınız onu iyi konumlandırıp sıcak havadan koruyup soğuk hava alıcak şekilde ayarlarsanız tadından yenmez :)
Yazılım + kit diyorsunuz kit dediğiniz nedir?

Birde K&N 57S-9500 tavsiye etmem çünkü çok geçiştirmelik bir kit olmuş k&n için. Hiç bir faydasını görmedim ben ses hariç :)

hiç aklımda yokken bu konuyu okuduktan sonra jant + lastik olayından vazgeçip yazılım olayına girmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım :)))

ufak bi soruyla ben de konuya dahil olmak isterim.. yazılım + kit ile 1.4 TSI'da ne kadarlık bir güç artışı ve yakıt tüketimi veya azalışı gerçekleşiyor? net bişey söylemek mümkün mü acaba?

arabayı çok agresif kullanan birisi diilim, egsoz, hava filtresi gibi parçalarda da herhangi bir değişiklik yapmadım bugüne kadar..sadece dış görünüşe yönelik bir iki ekleme yaptım o kadar..

yazılım sayesinde daha seri ve daha iyi hızlanan bir araca kavuşmak istiyorum, mümkün müdür? :)

çok teşekkürler şimdiden..

Filtre kiti olmazsa olmaz değil.. bence Downpipe dediğimiz KAT iptalini sağlıyan boru parçası daha ciddi verim sağlar..

DP lı 155 hp DP sız 145 hp alınabilir Tork da da en az 25 Nm oynatır DP..

yakıt tüketimi pek değişmez.. agresif kulanırsan eskisinden biraz daha fazla yakar sakin gidersen biraz daha az..

@mrtsnr

kiti daha önceki sayfalardaki paylaşımlarda okumuştum. faydalı olduğunu söyleyen kullanıcılar vardı ama performans herkese göre farkediyor tabi ki..

bahsedilen kit şuydu:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150198855669616.376927.614334615&l=03fa48a684

egsoz değişimi bayağı masraflı birşeymiş :( onu en sona doğru yaptırsak daha iyi olacak sanki? çünkü arabayı alalı daha 2 ay oldu nerdeyse. body kit filan derken battık iyice :)

@Megachips

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size göre ilk aşamada DP ve chip uygulamasını yaptırmak daha mantıklı?

reklamlar :D downpipe+filtre isteyen varsa bana ulaşabilirsiniz arkadaşlar.ben dyno üstünde alt devir yazılımla 154 bg -280 nm almıştım.
mehmet abi top speedin en yüksek olduğu yazılım nasıl bir yazılımdır?biraz gücü düşük yazılımla heralde daha yüksek son hız oluyor doğrumudur?

@mrtsnr

@Megachips

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size göre ilk aşamada DP ve chip uygulamasını yaptırmak daha mantıklı?

evet Chiptuning ve DP montajı toplamda anahtar teslim 1250tl gibi tutuyor.. Kredi Kartına 12 taksit imkanı var..

top speed yazılımı torksuz güce odaklı yazılımdır.. üst devirlerde turbo basıncını yükseltirsek motor devir çevirmek istemeyecektir..

@Megachips

cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Temmuz sonu gibi jant almayı planlıyordum..o anki duruma göre ya ikisini birlikte yapıcam ya da chip + DP olayına giricem..yani yakın zamanda yine başınızı ağrıtacağım ;)

Mehmet Bey;
İzmir' de chiptuning uygulaması için kiminle görüşebiliriz?

İzmir yükleme merkezim devamlı aktif.. Ege Tuning Mustafa Birsesli..

2011 1.4 TSI lar ve 1.2 TDI lar haric her araca yükleyebilirler..

Ben önümüzdeki hafta Türkiye turuna çıkıyorum İzmirede Uğrayacağım..

Geri
Üst Alt