dtertac
Kayıtlı Üye
O veri 90km hızla dümdüz yolda yapılan yol. 700km'lik konya yolunda iniş ve çıkışlar mevcut. Gidişte bolu dağı viyadükleri nedeniyle araç 0.5-1.0lt/100km daha fazla yakabiliyor sırf o viyadükleri çıkarken. Geri dönüşte de o viyadüklerde 140'la inerken 1.2-2.3 yakıyor aradaki farkı bu engebeler belli ediyor.
Ankara'dan dönüşümde de bir gün 100'e sabitledim 4.6 yakmıştı. Bizim motorlarda fabrika verilerini tutturmak zor değil.
Ayrıca şunu söylemek istiyorum, lütfen şu 1.6 102 atmosferiklerle 1.2 tsiları kıyaslamaktan vazgeçin. Yok çok yakıyomuş 1.6'da o kadar yakıyo filan. 1.6 motorun 9.6 yaktığı yerde, 1.2tsi 7.2 yakıyo.
1.2 tsi leon almak için araştırma yapan insanlar forumlara girip bu konuları okuyorlar... sizin mesajınızı okuyan bir kişi kendi kendine 1.2 tsi uzun yolda 1100km yapıyormuş diycek... bu tabir insanları yanıltır... bu araba uzun yolda 1100 km falan yapamaz...
ben dürüstçe söylüyorum herkese : "sakin kulllanırsan az yakan benzinlilerden biri olabilir (vergisi de düşük olduğu için ekonomik bir arabadır)... hızlı ve agresif kullanırsan diğer benzinlilerden bir farkı kalmaz, motoru küçük olduğu için yüksek hızlarda 1.4 tsi'dan bile çok yakar..."
ayrıca hiçbir şekilde tüketim konusunda dizellere rakip olamaz...