gültekin
Kayıtlı Üye
eğerki fazla km yapmayacaksan ve yakıt değerleri dediğin gibiyse bence benzinli al fr yakışır manuel olsa bile dolu olsun fr olsunHazır başlık açılmışken buradan yazayım dedim arkadaşlar.
Baştan belirteyim tekrar gibi olacak ama dsg olması şart.
Arkadaşlar günlerdir kafama takılan bir soru var 1.6 tdi dsg mi yoksa 1.2 tsi dsg mi ?? Bildiğim kadarıyla 1.4 tsi modellerinde fr da dsg yok onlar manuel oluyor sadece. Benim için otomatik olması önemli o yüzden ikisi arasında kaldım fiyat konusunda 1.2 çok iyi eğer ki öyle olursa tüm opsiyonları ekletip full+full bi araç alacağım navigasyondan koltuk ısıtmasına kadar aklınıza gelen ne varsa ama 1.6 olursa malum fiyatı yüksek olduğu için led farlar ve sunroof alacağım. Benim burada danışmak istediğim şu ben yılda 10.000 km yapacağımı hiç mi hiç zannetmiyorum genelde şehir içi ev iş arası gidip geleceğim hafta sonlarında ise avm, park, cafe, sinema v.b. kısa mesafe kullanacağım en uzak yer bana park caddesi Ankara'da olanlar bilirler o da git gel 40 km anca yapar. Herkes çok km yapmayacaksan tsi al diyor şimdi fabrika verisi hesaplarına göre 5,6 tsi 4,6 tdi şehir içi yakıyor. Kullanan arkadaşların dediğine göre 7.5 civarında tsi 6 civarında tdi yakıyor 4.89 benzin 4.48 dizel yakıt fiyatı hesapladığımız zaman 1.2tsi kilometrede 37krş yakıyor 1.6 tdi ise 27krş yakıyor. Her ne olursa olsun km çok yapmasam bile yakıtın az yakıyor olması daha olumlu geliyor bana o yüzden tdi a yöneliyorum her seferinde bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.