_AS_
Kayıtlı Üye
Naptın hacı sen ya.bizde 2000-2200 devir geçmemeye gayret ediyoruz ama o zman da araba tir tir titriyor.az yaksın diye arabayı titretip duracaz mı yani?ben satıyom var mı alan?akşam pazarı.32 de açıyorum artırmayı var mı artıran.:d
yokuşta 6.vites 1500 devirde gidilirse tabiki titrer
düz yolda gaz pedalına o anki devirde hızlanabileceği şekilde basılırsa 2000 2200 deviler arası vites değiştirildiğinde tirtir değil hiçbir şekilde titremez altınızdaki motor 1500 devirde 175 nm tork veriyor kaldı ki zaten vites değiştirme ikazına bakarsanız genelde 2000 deviri geçmeden bir üst vitese geçilmesini istiyor ama siz onun istediğini yapıp vites yükseltip gazada abanırsanız gitsin diye 3000 devirde vites değiştirmekten daha beter yakar... Benim yakaladığım değerler istanbul içi fakat sürekli yoğun trafik değil karma değerlerdir bizim aracımızın yoğun trafikte ortalama 19 km hızla yapılan testlerde 7.7 lt yakıyor bu da şehir içi olarak geçer ve aynı şekilde aynı ortalamada bu değerleride tutturdum ama bu ortalama aracın neredeyse hareket edip gittiği son noktaya kadar 1. 2. viteste yaptığı dur kalklara eşdeğer geliyor. Bu hızlarda da kimse benzinli bir motordan 6 6.5 litre yakmasını beklememeli bence benim yaptığım değerler ortalama 26km ile 28 km hızlar arasında değişiyor....
Ayrıca aracı dur kalklarda kaldırdığınız devirde çok önemli ben 1100 1200 deviri kesinlikle geçirmem mesela 1500 devirde kalkmakla dünyalar kadar fark olur yoğun trafikte...