Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1.2 90 hp manuel yakıt tüketimi

Aynı şikayet bende de var.her fullediğimde 470km yazıyor ve cidden ne kadar nazik kullanırsam kullaniyim araç 500km bile yapmadı.şu an 908 kmde 3.depoyu fulledim.hatta ilk aldığımda 50tl atmıştım.toplam 320tl ye 900km yol gittim bu berbat bi değer.bi depoda 450 yapıyor araba gösterdiğini bile yapmıyor ne 600 ü ne 800 ü
[doublepost=1479813357,1479813158][/doublepost]
Ben araçla ufak ufak oynarım diyodum bu yakıt cebimi çok yakmaya başladı hevesim kursağımda kaldı araç resmen her depo fullendiğinde 450km yapıyor.shell de öyle opette.fabrika değeri şehir içi 6.4 benim değerim 9.ve hiç bi türlü sıkıştırma,hor kullanma söz konusu bile değil.

Kaç km'de araç ?
Benim araç 3400'de daha fazlasıyla sıkıştırıyorum 8.1-8.5 en fazla gördüğüm değer.
Normal kullanımda ise 6-6.5 leri gördüm.
+17" jant var araçta.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kaç km'de araç ?
Benim araç 3400'de daha fazlasıyla sıkıştırıyorum 8.1-8.5 en fazla gördüğüm değer.
Normal kullanımda ise 6-6.5 leri gördüm.
+17" jant var araçta.

908km de işte daha 910 bile olmadı 3.depoyu fulledim bugün

908km de işte daha 910 bile olmadı 3.depoyu fulledim bugün

105814c67a4ed67a4fc841aadbb303f9.jpg

105814c67a4ed67a4fc841aadbb303f9.jpg

Benim de 470 oldu hep öyle oluyor.ortalama da düşüktü yükseldi neden olduğunu bilmiyorum.bi de araç ilk çalıştığında 30 40sn bekliyorum sonra kalkarken hafif gaz verince gır gır gır gır yapıyo bu da canımı sıkmaya başladı normal mi acaba

Herkese merhabalar. Ben de aracımı yeni aldım. 6 gün önce 16 kasımda teslim aldım. O gün 100₺ benzin aldım opetten. Benzin sarfiyatı durkalkta acayip yüksek herkes bunda hemfikir. Vites değişimlerine tam olarak riayet ediyorum. Aracı aldığım bayi aracın motorunu açmak diye tabir ettiğimiz yüksek devir ve hızı Seat'ın önermediğini söylüyor. İlk depolarda bu durumun normal olduğunu düşünüyorum ama aksini yaşayanların tecrübelerini okumak beni korkuttu açıkçası. Aracımdan çok memnunum. Günlük 6+6 toplam 12km yol yapıyorum işe hidiş gelişte ve %70'i dur kalk trafikte geçti. 130km yol yaptım ve 3tık benzin yedi. Eğer ben bu performansımla açık yol kullansam düşeceğine inanıyorum. Şu an tüketim yüksek.

0km 1.4 dizel i20 hyundai kullanmıştım. Araç 40bin km ye kadar 7lt ortalamadan düşmüyordu. 40bin sonrası ortalama 5lt oluyor. (Alınan benzin/mazot litresi bölü km*100) yaptığınızda ortalamayı çıkarıyorsunuz.

Yol bilgisayarları hele de seat ibiza'da kontak çalıştıktan sonraki tüketimi gösteriyor ki bu çok yanıltıcı. Uzun yol ekranına da baksak bence bakacağımız şey km yaptıkça aldığımız litreyi yaptığımız yola bölerek kendi ortalamamızı bulmamız. Ortalama üstü olan arkadaşıma da hak veriyorum. Benim de gözüm verilerde...
[doublepost=1479885403,1479840752][/doublepost]Aracı aldığım bayiye (erya) sorduğumda şu yanıtı aldım. "Evet araç km ilerledikçe tüketimi azaltacaktır ama en büyük düşüş 15.000 bakımından sonra olacaktır.

Merhaba benim araçta 1,2 TSI ve ne zaman depoyu doldursam 650 Km diyor bende aracı aldığımdan beri uzun mesafeyi sıfırlamadım bu kendi kendine sıfırlanıyor mu bilmiyorum ama sıfırlamayı da düşünmüyorum benimde bu sabah itibari ile ilk aracı vosmerden aldığımdan beri yaptığım ortalama bu P_20161123_073702.jpg

Merhaba benim araçta 1,2 TSI ve ne zaman depoyu doldursam 650 Km diyor bende aracı aldığımdan beri uzun mesafeyi sıfırlamadım bu kendi kendine sıfırlanıyor mu bilmiyorum ama sıfırlamayı da düşünmüyorum benimde bu sabah itibari ile ilk aracı vosmerden aldığımdan beri yaptığım ortalama bu Ekli dosyayı görüntüle 13837

Sizin araçta bence normal gözüküyor. Asıl sorun bizim araçlarda.

Sizin araçta bence normal gözüküyor. Asıl sorun bizim araçlarda.

Katılıyorum.bi kişi fabrika verilerini tutturuyor bi kişi nerdeyse biraz hor kullansa iki katına çıkıyor.ben aracı sıkıştırsam 12 13 litre olur diye tahmin ediyorum.fabrika verisi şehir içi 6.4.benim 9.ve şu an kullanımımdan daha ekonomik bi kullanım olamaz o kadar diyorum.
[doublepost=1479910959,1479910882][/doublepost]
Merhaba benim araçta 1,2 TSI ve ne zaman depoyu doldursam 650 Km diyor bende aracı aldığımdan beri uzun mesafeyi sıfırlamadım bu kendi kendine sıfırlanıyor mu bilmiyorum ama sıfırlamayı da düşünmüyorum benimde bu sabah itibari ile ilk aracı vosmerden aldığımdan beri yaptığım ortalama bu Ekli dosyayı görüntüle 13837
Sizin filtre yağ değişimleri oldu mu? Yanlış hatırlamıyosam 1000 1500km de oluyor diye biliyorum.eğer olduysa nasıl bi fark gördünüz?

Herkese merhabalar. Ben de aracımı yeni aldım. 6 gün önce 16 kasımda teslim aldım. O gün 100₺ benzin aldım opetten. Benzin sarfiyatı durkalkta acayip yüksek herkes bunda hemfikir. Vites değişimlerine tam olarak riayet ediyorum. Aracı aldığım bayi aracın motorunu açmak diye tabir ettiğimiz yüksek devir ve hızı Seat'ın önermediğini söylüyor. İlk depolarda bu durumun normal olduğunu düşünüyorum ama aksini yaşayanların tecrübelerini okumak beni korkuttu açıkçası. Aracımdan çok memnunum. Günlük 6+6 toplam 12km yol yapıyorum işe hidiş gelişte ve %70'i dur kalk trafikte geçti. 130km yol yaptım ve 3tık benzin yedi. Eğer ben bu performansımla açık yol kullansam düşeceğine inanıyorum. Şu an tüketim yüksek.

0km 1.4 dizel i20 hyundai kullanmıştım. Araç 40bin km ye kadar 7lt ortalamadan düşmüyordu. 40bin sonrası ortalama 5lt oluyor. (Alınan benzin/mazot litresi bölü km*100) yaptığınızda ortalamayı çıkarıyorsunuz.

Yol bilgisayarları hele de seat ibiza'da kontak çalıştıktan sonraki tüketimi gösteriyor ki bu çok yanıltıcı. Uzun yol ekranına da baksak bence bakacağımız şey km yaptıkça aldığımız litreyi yaptığımız yola bölerek kendi ortalamamızı bulmamız. Ortalama üstü olan arkadaşıma da hak veriyorum. Benim de gözüm verilerde...
[doublepost=1479885403,1479840752][/doublepost]Aracı aldığım bayiye (erya) sorduğumda şu yanıtı aldım. "Evet araç km ilerledikçe tüketimi azaltacaktır ama en büyük düşüş 15.000 bakımından sonra olacaktır.

Bence alakası yok ben aracı aldım çıktım tem'e gidebilsiği kadar zorladım 2 günde şehir içi 800 km yüksek devir kullandım yakıtımda normal seviyelerde.

Geri
Üst Alt