Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Leon St Aracım Bagajdan Su Alıyor

arabacı_911

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eki 2020
Mesajlar
11
Yaş
24
Merhabalar, 1 hafta önce 2015 Seat Leon St araç alarak aranıza katıldım. Bildiğiniz üzere bir kaç gündür İstanbul da yoğun yağmur var ve bu yağmurdan sonra dün sabah aracımda kötü bir koku fark ettim, ilk olarak bagaja baktım ve stepnenin altında yaklaşık bir santim yüksekliğinde su vardı, kontrol amaçlı stepne havuzundaki döşemeyi kaldırıp iyice kuruttum ve gece yağan yağmurdan sonra sabah baktığımda yeniden stepne havuzu su dolmuştu, dışarıdan araca su tuttuğumda da bagajda sol taraftaki klima ızgarasından damla damla bagaj su akıyor. Daha yeni aldığım araçta böyle bir şey olması çok canımı sıktı. Sabah götürdüğüm usta sunroof tahliye borusunda kaçak olabileceğini söyledi, sizin fikrinizi de merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Tahliye boruları tıkanmıştır büyük ihtimalle ustanın dediği gibi. Kolay bir şekilde açarlar.
 
Tahliye boruları tıkanmıştır büyük ihtimalle ustanın dediği gibi. Kolay bir şekilde açarlar.
İki ayrı yere gittim bugün biri aracın iç döşemelerinin tamamen söküleceğini fiyatında 2000-3000 arası değişebileceğini söyledi diğeri ise 500-600 civarı fiyat verdi bu kadar büyük fiyat farkı olması hiç normal gelmedi bana
 
Sakın ama sakın o paraları verme.
Bu piyasa ahlaksız olmuş.
Eğer sorun sunroof tahliyelerinin tıkalığındasa -ki öyle görünüyor alttaki video sana fazlasıyla yardımcı olur.
Sen yapamasan bile 40-50 tl ye açarlar.

 
Geçmiş olsun. Klima ızgarası demişsin. Ancak arkada klima ızgarası yok, hele bagaja gelen. O dediğin ızgaralar araç basınç azaltıcı hava tahliye mazgalları. Su oradan da içeriye girebilir. Bagaj kapağından süzülen sular, stopların dibinden vb içeriye girebilir.
O ızgaraların kontrolü için tamponun sökülmesi gerekli. Sonrasında düzgün şekilde tamir edilerek yerine takılabilir.
Stoplar için de sökülerek temizlenir ve bağlantı yerlerine slikon vb sıkılarak kuruduktan sonra montajı yapılabilir.
Sunroof tahliyesi için arkadaşlar bilgi vermiş zaten.
O dediğiniz meblağlar cidden deli paralar. Ehil bir kaportacı sorunu bulup uygun fiyatlara çözecektir.
 
Parasını bir kenara bırakın, iç döşemeleri komple sökülen bir araçta ondan sonra trim sesinden duramaz hale gelebilirsiniz, biraz su alıyor diye komple sökeceklerse arabayı kesinlikle oradan uzak durun.

Arkadaşların da bahsettiği gibi, 2-3 yer var bagaj havuzuna su dolmasına sebep olabilecek, hepsi incelenir, suyun nereden geldiği bulunur. Bazı ustalar çıraklarını bagaja kapatıp araç üstüne su dökerler, oradan nokta atışı anlaşılır zaten suyun nereden geldiği :)
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim, bu sabah her zaman araçlarımızı götürdüğümüz ustamıza götürdüm aracı, sunroof tahliyesinin ucundan ki plastik parça tıkanmıştı, 50 tl siftah verip hallettik. O 2-3 bin tl fiyat veren yer bostancıda sanayide bir camcı idi kesinlikle herkesi uyarıcam orası hakkında.
 
Geçmiş olsun arkadaşım.
Söz meclisten dışarı ben bu ülkede tüm meslek gruplarının ustalarına ön yargılı bakıyorum.
Aralarında ahlaklılarını tenzih ederek söylüyorum çok büyük çoğunluğu 3 kuruşluk işi 30 kuruşa çıkartıp
arkanızı döndüğünüz anda da kolayına kaçıp dandik iş yaparlar.
 
IMG_9569.jpg
Geçen yıl aynı sorunu yaşadım günlerce uğraştıktan sonra stopların arkasındaki bu ızgaraların çevresinden geldiğini tespit ettim. Elinizle kontrol edin yuvalarında oynuyorsa etrafını güzelce silikonlayın
 
Geri
Üst Alt