daha önceden aracimda 225 45 17 pirelli p7 vardı... 5 para etmez , çok gürültülü frenajı vasat, yol tutuşu kuruda da ıslakta da ortalamanın biraz üstünde ama çok şahane değildi...
gerçi bu ara pirelli p7 ye falan cinturato diye bi seri çikartmiş..çok sessiz ve çok konforluymuş...kullanmadim yorum yapamicam..
sonrasinda yeni jantlarla birlikte 225 40 18 olarak Kumho ecsta spt ku 31 denen lastiği kullanmak zorunda kaldım bir dönem...aman allahım frene normalden azicik sert basinca hemen abs devreye giriyor, çok ani durmak gerekiyorsa freni dibe kadar köklemek gerekiyordu..yol tutuş ıslakta YOKTU =) bildiğiniz YOL TUTUŞ YOKTU...islakta 50yi geçmeden tedirgin şekilde gidiyordum...
kuru hali de 10 üstüne 5-6 ancak..
2 hafta önce 225 40 18 olarak pirelli zero rosso aldım..lastikçi ilk 1000km falan fazla bir performans alamayacağimi söylemişti...hurafedir dedim geçtim..
ama lastik gün geçtikçe performans kazanmaya başladi...600 km oldu taktiğimdan beri çok memnunum...konforu 17" li halimden bile çok daha konforlu...yol tutuşu her gün artiyor desem yalan olmaz..
gelelim en önemli kısmına,frenaj....frenajı müthiş...ya da kumholardan sonra bana çok iyi geldi bilemiyorum..ama bir kaç kez önümde gerçekleşen durumlardan dolayi ani fren yapmak zorunda kaldım...eskiden kumhoyla öndeki arabanin dibinde zar zor durabilceğim yerde zero rosso ile öndeki arabayla aramda 2 araçlık mesafe varken durdum resmen..dün akşam yağmurlu havada bir fren testi denedim boş yolda...çok çok memnun kaldım..islakta bile bu kadar güven verebileceğini sanmıyordum ama beklediğimin üstünde çıktı..
kısaca bundan sonra aracim ne olursa olsun p zero rosso dan şaşmayacağim kesin..
size de tavsiyem ucuza kaçmayin..sizi ve sevdiklerini yola yani hayata bağlayan 4 adet lastiğin 3ünden 5 inden tasarruf etmeyin...
pirelli michelin ya da en kötü ihtimal lassa alin derim..