Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yazılım hakkındaki görüşleriniz

emregenc31

Kayıtlı Üye
arkadaşlar merhaba, seat leon 2013 fr 140 bg aracım var uzun zamandır yazılım işini düşünüyorum söylenildiği gibi gerçekte de 30 beygir ve 40 tork flan arttırımı oluyor mu uzun vadede motora veya başka şeylere zararı var mı ? Yakıtı düşürüyor mu ? Forumda geçmiş aramalarda yorumları okudum herkes farklı görüşler belirtmiş. Uzun süredir kullanan arkadaşlar yorumlarını belirtirse sevinirim.

ben 2ay önce falan HULTUNE'da 2004 cordoba 1.4 tdi aracıma soft yazılım yaptırdım. Kendi görüşlerim yazılımdan sonra araç denildiği gibi beygir ve tork inanılmaz artıyor. Buna bağlı olarak yakıt düşme olayı aracın çekişi arttığı için eskisi gibi gaza yüklenmen gerekmiyor kalkması veya hızlanması için buda yakıt tasarrufu sağlıyor ama yazılımdan sonra güç artışı tahrik edip sürekli dip gaz gezersen yakıt artışı olacaktır. Bu bahsettiğimiz yakıt tasarrufu sakin kullanımda geçerli bir durum. Motora bir zararı olmaz aksine faydası olur daha az yorulacaktır tabiki buda sakin kullanımda ve soft yazılımda ben tam güç isterim diyip hard yazılım yapıp limitleri zorlarsan onlar farklı olay.

Yaklaşık 1000km önce ben de 1.6 tdi dsg aracıma yaptırdım. Murat arkadaşıma katılıyorum. Bir de eklemek istediğim bir tespitim var...
Yazılımdan önce aracimda ki performans lastiklerinden memnun olduğumu düşünürken yazılımdan sonra maalesef yanlış lastik seçmiş olduğumu anladım. Ilk kalkışlarda ve az bi rampa da bile hemen patinaja düşüyor maalesef. Hatta ani frenlemelerde de kaydığı oldu frenleme sırasında. Bu yüzden yazılımlı arabayı performans amaçlı degil yakıt tasarrufu yönüyle kullanıyorum diyelim. Lastikler güven vermediği için hem yuklenemiyorum hemde bir kac defa yuklenmeyi istediğim zaman da patinaj yaptığı için o verimi zaten alamıyorum. Seneye daha doğru lastik secimi ile durumu düzelticem umarım.

arkadaşlar merhaba, seat leon 2013 fr 140 bg aracım var uzun zamandır yazılım işini düşünüyorum söylenildiği gibi gerçekte de 30 beygir ve 40 tork flan arttırımı oluyor mu uzun vadede motora veya başka şeylere zararı var mı ? Yakıtı düşürüyor mu ? Forumda geçmiş aramalarda yorumları okudum herkes farklı görüşler belirtmiş. Uzun süredir kullanan arkadaşlar yorumlarını belirtirse sevinirim.

Merhaba
Ben leon aracımda 80bin km kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
Ateca aracıma da bin km çivarında yaptırdım 45 bin şuanda nerdeyse 3 sene olacak
Şimdi turbo büyütmeyi bekliyorum en kısa sürede onu da yaparsam daha kullanışlı bir araç olacak özellikle manuel vites te yazılım daha iyi hissediliyor

öncelikli teşekkür ederim, kafamda çoğu işaret gitti hem sizin yorumlarınız hem araştırılarım sonucu çoğu kişi sizin gibi düşünüyor, yağ değişimini 15 binde bir değil de 10 binde bir yapmamın yararı olabilir diye düşünüyorum diğer rutin bakımları da 15 binde bir aralıksız yaparsam ve sadece keyfi durumlarda gaza bastığın sürece sanırım uzun kullanımda sorun yaşamayacağım.

aynen sakin kullanımda baya sağlıklı sonuçlar alırsınız ama yazılım yapıldığı ilk 1-2 hafta heycanına kapılıp biraz basarsınız bu aralarda yakıt verisi almanız sağlıklı olmaz. En çok uzun yolda farkını görürsünüz yakıt ortalaması baya düşecektir.

Geri
Üst Alt