Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yağ derecesinin aşırı yükselmesi

özgür tayılga

Kayıtlı Üye
S.aleyküm aracım 2015 model Seat Leon 1.4 tsı fr 1 haftadır aracım da eskisinden daha fazla bi yağ derecesinin yükseldiğini gördüm en son 103 dereceyi gördüm normal mi size göre bu durumIMG_0551.JPG

aracın hava alamadığı, aşırı dur kalk durumlarda, aracın sürekli yüksek çevirdiği şartlarda ya da uzun süreli yokuş tırmandığınız durumlarda kalıyorsanız olabilir. 100 çok yüksek değil ama normalin biraz üzerinde.

En son yağ değişimi ne zaman yapılmıştı? 9-10.000 km olduysa bir bakıma sokup takip edin aracı. Hala yapıyorsa soğutma sisteminin kontrolü gerekebilir. Yakın zamanda yapıldıysa parçaların düzgün takılıp takılmadığına ya da yağ seviyesine bir bakın.

TDI motorlu aracımın kullanma kılavuzunda 80-120 derece arasında gösteriyordu. Kullanma kılavuzunuzda bununla ilgili bilginin olduğunu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 2C3B76E4-B1B8-4C6D-AE11-D4D7082C3F1D.jpeg
    2C3B76E4-B1B8-4C6D-AE11-D4D7082C3F1D.jpeg
    89.2 KB · Görüntüleme: 35
S.aleyküm aracım 2015 model Seat Leon 1.4 tsı fr 1 haftadır aracım da eskisinden daha fazla bi yağ derecesinin yükseldiğini gördüm en son 103 dereceyi gördüm normal mi size göre bu durumEkli dosyayı görüntüle 20810

Çok aşırı ısınmamış ben leon da deneme yaparken araca yüklendiğim de 110 dereceleri görüyordum o yüzden yağ seçimi çok önemli kaliteli yağ kullanmak

Geri
Üst Alt