Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Stepne Yuvasına Su Dolma Sorunu

Frtzr

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
2015 1.2 TSI leonumun arka koltuğunda ıslaklık gördüm. Nerden geldiğini araştırırken bagaj havuzunu kaldırdığımda stepne yuvasının iç kısmının su dolu olduğunu farkettim. Oraya suyun nerden geldiğini çözemedim çünkü koltuğun belli bir bölgesi dışında hiçbir yerde ıslaklık yok. Sanırım sarsıntıyla suyun çalkalanması sonucu suyu arka koltuğa veriyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Varsa nasıl bir çözüm uygulamalıyım ?
Şimdiden teşekkürler

Ben Leon'da karşılaşmadım ama bundan önceki Golf 7'imde satarken stepne havuzunda su görmüştüm. Aracın arkadan darbesi vardı, bagaj kapağı milim de olsa yerinden kaymıştır, yağmur/yıkama almıştır diyerek pek üstünde durmamıştım. Geçmişinde darbe var mı aracın? Büyük ihtimalle bagaj kapağı fitillerinden ufak ufak sızdırıyordur.

Aracın herhangi bir hasarı yok. Arka tampon boyalı sadece. Acaba tampon boyandıktan sonra tam yerine oturtulamadı ve boşluk mu kaldı diye düşünmeye başladım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Aracın herhangi bir hasarı yok. Arka tampon boyalı sadece. Acaba tampon boyandıktan sonra tam yerine oturtulamadı ve boşluk mu kaldı diye düşünmeye başladım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
acaba tamponu boyarlarken su tahliye çıkışlarını bantladılar ve sökmeyi mi unuttular kontrol ettiniz mi?

Aracınızda sunroff varsa oradan girmiş olabilir.
Stop lambalarının bağlantı kısmındaki keçe deforme olduysa oradan girmiş olabilir.
Arka tampon içinde hava tahliye deliklerinin klapeleri deforme olduysa oradan girebilir.
Bagaj fitillerinden girebilir. (Benim 2016 Leon umda buradan kaynaklıydı)

Aracınızda sunroff varsa oradan girmiş olabilir.
Stop lambalarının bağlantı kısmındaki keçe deforme olduysa oradan girmiş olabilir.
Arka tampon içinde hava tahliye deliklerinin klapeleri deforme olduysa oradan girebilir.
Bagaj fitillerinden girebilir. (Benim 2016 Leon umda buradan kaynaklıydı)

Aracımda sunroof bulunmuyor ancak belirttiğiniz diğer sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Tampon-bagaj bölgesini komple bi gözden geçireceğim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,sağolun.

Tampona giden kablolarin su girmemesi icin contalari olur. Contayi yerine oturtmamis yada takmamis olabilirler buda aklinizda bulunsun..

Arkadaşlar merhaba,
2015 1.2 TSI leonumun arka koltuğunda ıslaklık gördüm. Nerden geldiğini araştırırken bagaj havuzunu kaldırdığımda stepne yuvasının iç kısmının su dolu olduğunu farkettim. Oraya suyun nerden geldiğini çözemedim çünkü koltuğun belli bir bölgesi dışında hiçbir yerde ıslaklık yok. Sanırım sarsıntıyla suyun çalkalanması sonucu suyu arka koltuğa veriyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Varsa nasıl bir çözüm uygulamalıyım ?
Şimdiden teşekkürler

Yağmur su giderlerini kontrol ettir genelde sorunu su tahliyesinin kapalı olmasından kaynaklanıyor

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Belirttiğiniz yerlere bakacağım/baktıracağım. Umarım basit birşeydir ve sorun çıkarmaz. Sonuç aldığımda tekrar yazıp sizi de bilgilendireceğim.

Geri
Üst Alt